avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie la un produs ars
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie la un produs ars

Buna ziua, sunt intr-o situatie dificila, va scriu in calitate de vanzator.
A achizitionat un copil de vreo 12 ani, o memorie ram de calculator, i-am emis bon fiscal, si nu a mai ridicat certificatul de garantie, in cazul in care are probleme revine pt ca locuia in zona, la 2 blocuri de magazin, si a revenit....problema fiind ca tipul de memorie ce a cumparat nu i sa potrivit, vroiam sa-l schimb pe ce model avea nevoie, cand am constatat ca produsul initial vandut era ars, era vizibil arsura plus se simtea si miros de ars. Am anulat garantia conform bonului fiscal si cu o fisa in care am specificat ca nu face obiectul garantiei, mai ales ca a si recunoscut ca a incercat montarea lui in timp ce calculatorul era sub tensiune, pornit.
A revenit cu parintele, care mi-a facut un scandal de numa numa...si normal urmeaza opc-ul.
Acuma, ei nu au mai acceptat sa ridice certificatul de garantie ulterior in care sunt prevazute conditiile de montare si utilizare.
Cine e raspunzator acuma? eu ca am vandut un produs pe intelegere verbala, sa revina pt garantie, sau parintele ca a lasat un copil sa umble cu un sistem sub tensiune? sa nu mai zicem ca acuma nici nu mai recunoaste copilul ca a incercat sa-l monteze??? mai ales ca nu suntem responsabili ca el de capul lui incearca sa-si "repare" calculatorul nefiind "autorizat"
Cum sa fac sa fie in regula pt opc? memoria, bonul fiscal, si fisa de service a ramas la cumparator.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:42, 3 Noiembrie 2011
Este vorba de ultilizare/montare necorespunzatoare, asadar garantia este nula de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă cu un produs vândut pe olx: mi se cer banii înapoi, deși produsele expediate erau în stare de funcționare. ce să fac? Cristi4428 Cristi4428 Buna seara. Luni,am trimis un colet care continea niste memorii RAM,pentru calculator,mai exact doua plăcuțe. Ieri m-a contactat cumpărătorul si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare garantie componenta calculator onyx onyx buna ziua , am achizitionat in luna octombrie o componenta de calculator ( un hard disk) . Produsul l-am primit sigilat . Nu l-am montat imediat in calculator ... (vezi toată discuția)
Optica mobila theya_05 theya_05 pt o societate cu obiect de activitate optica mobila cum ar fi mai indicat sa se faca inregistrarile :ca pt.vanzare cu amanuntul sau ca pt.vanzare en-gross ... (vezi toată discuția)