avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problemă cu un produs vândut pe OLX: mi se cer banii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problemă cu un produs vândut pe OLX: mi se cer banii înapoi, deși produsele expediate erau în stare de funcționare. Ce să fac?

Buna seara. Luni,am trimis un colet care continea niste memorii RAM,pentru calculator,mai exact doua plăcuțe. Ieri m-a contactat cumpărătorul si mi-a spus ca placutele nu sunt functionale. I-am cerut niște detalii despre calculatorul pe care il are,si am descoperit ca placa lui de baza nu suporta placutele respective,aceasta fiind mai veche. Dupa cateva ore am primit un mesaj,cum ca ar fi testat placutele respective pe alte 3 calculatoare,si mi-a spus ca doar una din ele era functionala. Acuma vrea sa ii trimit banii inapoi. Nu as avea nici o problema cu asta,dar stiind ca,in momentul cand eu i-am scos din calculatorul meu (am facut upgrade la alte placute) erau functionale ambele,acestea functionand impreuna tot timpul,nu as prea fi de acord cu un retur. Ambele placute au fost tinute ambalate din momentul in care le-am scos pana cand le-am vandut,in aceleasi conditii de pastrare. Chiar nu am de unde sa stiu ce a facut el cu placutele,cum le-a fortat cand au fost probate in 3 calculatoare,sau stiu eu ce soc au suferit.
Initial am vrut sa accept returul,dar acuma nu mai sunt sigur. Acum a inceput sa ameninte cu politia,reclamatii,etc. Ce as putea sa fac? Am mai vandut componente pe olx,chiar anul acesta o placa video din acelasi sistem in care au fost si ramii,fara nici o problema (stiu ca nu prea are relevanta asta,dar voiam sa spun ca nu am absolut nici o intentie de a tepui sau ceva).
Mentionez ca valoarea produsului era de 200 RON.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 11:49, 22 Iunie 2018
Incercati sa solutionati amiabil
Exista riscuri in astfel de tranzactii la distanta,cand mai multe persoane specializate sau nu manevreaza componente electronice care implica anumita pregaire
Decat sa se ajunga la sesizari,verificari mai bine solutionatio amiabil
Succes !
~ Conținut șters la cerere ~
E simplu. Nu il mai bagati in seama.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Din diferite motive , e posibil acele placute sa nu se potriveasca, sa nu mearga pe placa lui de baza. Cereti mai multe detalii , ce fel de placa de baza are. Verificati pe internet compatibilitatea dintre memorii si placa de baza, Pentru asta va trebuie simbolul de pe placutele ram. Atunci cand vindeti placute de memorie ram sfatuiti cumparatorul sa nu atinga chipurile cu degetele, sa tina placutele de margini, deoarece le putem strica incarcandu-le cu propria energie electrostatica. Plus sa faca undeva la un prieten o verificare sa va confirme ca sunt functionale. Puteti sa le acceptati cu conditia sa fie integre si sa plateasca returul. E posibil de asemni ca slotul de pe placa de baza pentru memoria ram sa fie defect, Sa verifice asta prin montarea unor placute imprumutate de la prieteni. Puteti sa nu ii mai raspundeti, dar ca sa fiti multumit si impacat ca ati procedat corect , incercati sa faceti aceste verificari impreuna cu cumparatorul. Adevarul va triumfa. Am atasat un link pentru verificarea memoriilor. [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
route, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia produsului final si a componentelor Andrei_78 Andrei_78 Buna ziua. Acuma 4 ani am cumparat un laptop si evident i s-a dus acea garantia de 2 ani. Problema este ca deja mi s-a stricat placutele RAM, iar firma ... (vezi toată discuția)
Garantie la un produs ars Pamicyee Pamicyee Buna ziua, sunt intr-o situatie dificila, va scriu in calitate de vanzator. A achizitionat un copil de vreo 12 ani, o memorie ram de calculator, i-am emis bon ... (vezi toată discuția)
Garantie ionutpop31 ionutpop31 In cazul unui produs electronic cu probleme (memorie DDR calculator), care este in garantie 2 ani, trimis in service, produs care din pacate nu mai este in ... (vezi toată discuția)