avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere barou 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere barou 2012

buna,
am creat acest topic pentru a avea un suport de discutie pentru examenul de barou din 2012 , fie ca va fi o sesiune de primavara sau doar una de toamna
spor tuturor la studiat
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
kiatra, utilizator
S-a mai dat pana acum test grila la barou, exceptandu-l pe cel de la organizarea profesiei de avocat??
Q88 a scris:

S-a mai dat pana acum test grila la barou, exceptandu-l pe cel de la organizarea profesiei de avocat??


Anul trecut prima proba a constat intr-un test grila (100 de intrebari) si nu doar din Organizarea profesiei,ci din toate disciplinele de examen Civil,Procedura Civila,Penal si Procedura penala. ;)
simlena a scris:

Modalitatea de examinare este la fel cu cea din 2011. Eu l-am dat insa l-am picat in a doua parte din cauza spetelor. Eu urmez un curs postuniversitar la Facultatea de Drept din Bucuresti si recomand cartile celor din Bucuresti pt ca ei facparte din comisie. La procedura civila a fost cel mai greu- aveti in vedere cartile d-lui Briciu care este si director la INPPA.

Multumim pentru informatie.
luni, 6 iulie 2009
Speţa 1 - Drept civil
A, un minor cu capacitate de exerciţiu restrânsă, încheie un contract de închiriere cu B, pe o perioadă de patru ani, având ca obiect un apartament situat în Cluj-Napoca, proprietatea sa. La două luni de la încheierea contractului, X, reprezentantul legal al minorului, solicită anularea actului, deoarece a fost încheiat fără încuviinţarea sa. B se opune admiterii acţiunii, arătând că actul nu este lezionar pentru minor. Analizaţi situaţia juridică.

Soluţie:

Actul închirierii unui bun face parte din categoria acelor acte pe care minorul cu capacitate restrânsă le poate încheia singur fără să fie nevoie de încuviinţarea prealabilă a ocrotitorului sau reprezentantului său, în măsura în care nu sunt lezionare, adică nu produc minorului o pagubă datorită disproporţiei vădite dintre prestaţia proprie şi prestaţia celeilalte părţi.

Aşadar, X nu poate solicita anularea actului pe motivul că a fost încheiat fără încuviinţarea sa. El poate eventual să-l contrazică pe B, atunci când acesta arată că actul nu este lezionar pentru minor, dacă circumstanţele îi permit.

spete de invatat

spor la treaba Flory.
aceeasi vrajeala ieftina a smecherilor din baroul bucuresti.o sa se inscrie cam 1500 de candidati,ii triaza cam la jumatate cu ajutorul grilei si la teorie si spete sa vezi durere mare:o sa promoveze 150-200 de candidati.sa inteleg ca ar trebui sa ne situam la acelasi nivel de cunostinte cu cei care dau definitivatul pentru ca ei dau teorie si spete dar sa nu uitam ca au in spate 2 ani de experienta.de ce oare in februarie 2010 la sibiu au intrat in baroul bucuresti doar cu o grila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou marina06 marina06 Va rog din suflet sa imi spuna si mie cine stie cat sunt de bune cartile de la Nomina Lex, daca merita investitia sau tot mai bn de pe tratate se invata...Va ... (vezi toată discuția)
Barou GEG GEG Buna ziua! Ar putea cineva sa ma lamureasca va rog, in ce consta examentul de admitere in Barou? Sunt doar grile? Si cate la fiecare discilplina? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Examen barou februarie Alexandru Focia Alexandru Focia Care este forma subiectelor date la urm examen? In metodologie nu scrie decat ca sunt subiecte grila. Cate variate, cate raspunsuri sunt corect? Unde ar trebui ... (vezi toată discuția)