avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie

Buna ziua, tatal meu a decedat iar mama vitrega traieste. Eu am fost dat in grija mamei mele de mic, ei divortand. Tatal meu impreuna cu mama vitrega sau casatorit si au facut 2 copii. Acum tata murind, am aflat ca surorile au un contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe casa si terenul pe care il detinea impreuna cu mama vitrega. In cazul meu mai pot obtine vreo despagibire de la surorile vitrege? Mentionez ca toata averea lor era aceasta casa si teren.
Cat m-r costa un proces de genul asta, si ce sanse de reusita as avea ?
Contractul stiu sigur ca este de vanzare-cumparare cu uzufruct (fara clauza de intretinere).
Cel mai recent răspuns: tini1982 , utilizator 14:58, 25 Septembrie 2008
Daca ar avea separat si un contract de vanzare-cumparare pe uzufruct ? As mai avea vreo sansa? (ca mi-a cam dat de inteles treaba asta, si nu vreau sa mai insist prea mult daca nu mai am vreo sansa)
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare intre tata si fiu cristi1967 cristi1967 va salut cu respect! Va rog sa ma lamuriti si pe mine. daca tatal meu imi face act de vanzare-cumparare pe apartamentul in care locuim impreuna,fratele meu ... (vezi toată discuția)
Actul de vanzare cumparare taky_mika taky_mika socrul meu a facut act de vanzare-cumparare cu doi fii din cei 5, adica sotul meu si alt frate .la termenul de abitatie al socruluii s-a pus pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere dalela dalela parintii mei au incheiat cu bunicii din partea tatalui un contract de intretinere prin care se obligau sa ii intretina in schimbul locuintei( casa plus ... (vezi toată discuția)