avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasi

buna ziua as avea si eu o intrebare daca ma poate sfatui cineva,mama mea a decedat in luna august a acestui an si noi avem doua locuite in curte,una in spate in care locuim noi si cea din fata care este data in chirie la firma.Eu inca nu am reusit sa fac succesiunea dupa moartea mamei mele si locuinta inchiriata este pe numele ei,acum cel care are in chirie casa din fata ,mai exact firma nu mai functioneaza de 2-3 luni,dar el zice ca vrea sa faca altceva si pe luna trecuta nu mi-a platit chiria deja suntem in luna a doua si nu mi-a dat nici-un ban,asta pe langa faptul ca i-au fost taiate curentul si gazul pt ca nu aplatit.Eu nu mai am contract cu el din luna iunie dar nu vrea sa plece.eu i-am zis sa vina sa isi ia ce mai are acolo(mare lucru nu) dar nu imi mai raspunde la telefon.Intrebarea mea este,pot eu sa-l scot afara avand in vedere ca locuinta nu este pe numele meu?Si daca da cum?va multumesc
Cel mai recent răspuns: bejenik , utilizator 16:40, 3 Noiembrie 2011
Stimate domn,

Eu vă sfătuiesc să faceți astfel - în ordinea arătată:
1. notificare scrisă schimbare proprietar prin moștenire;
2. notificare plată restanțe;
3. notificare evacuare;
4. deschidere succesiune;
5. deschidere proces evacuare pentru nerespectare contract, plus eventuale pretenții chirie nedatorată,

Este necesar să vă grăbiți, deoarece numeroase firme intră în insolvență în zilele acestea și nu mai recuperați decât greu sau deloc prejudiciul, care crește pe zi ce trece.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
va multumesc pt raspuns dar sincer nu ma edifica prea tare puteti sa ma lamuriti mai babeste,cum se spune?va multumesc,cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere ilegala in casa mostenita leusan leusan Ce poate face un mostenitor/i in urmatoarea situatie; A acceptat mostenirea la notariat in termenul legal,singurul din cei 4 copii ai defunctilor.O alta sora ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat apartament pana in luna iunie 2024. ... camelian camelian Apartament inchiriat Am inchiriat apart pana in luna iunie 2024. Chiriasii platesc taxele la timp, dar limbajul lor fata de mine lasa mult de dorit. ... (vezi toată discuția)