avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ii si concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ii si concediul de maternitate

as vrea sa va intreb daca o persoana care si-a infiintat un ii in ianuarie 2011 si a completat declaratia de venit anticipat cu suma de 2000 ron iar in august a aflat ca este insarcinata ce trebuie sa faca pt a beneficia de alocatia de 600 ron pt cresterea copilului,ce contributii trebuie sa plateasca si daca este un plafon pt venitul realizat in anul fiscal 2011.din surse neautorizate ar fi fost informata ceva de 9000 roni,dorim insa o parere autorizata.multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:32, 4 Noiembrie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copil trebuie sa achitati impozit pe venit minim 12 luni.
daca va naste in aprilie 2012 are mai mult de 12 luni de la deschiderea ii deci va putea beneficia de concediu pt cresterea copilului?
DA.
Pentru a beneficia si de concediu de maternitate trebuie sa se plateasca contributia de 0,85% conform OUG nr. 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Christiana30 Christiana30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Ma aflu in concediu crestere copil si am ales initial varianta de indemnizatie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa, schimbare nume si concediu maternitate AnaRox AnaRox Buna ziua,am si eu 2 nelamuriri mari in legatura cu PFA si poate cineva are cum sa ma lamureasca,multumesc anticipat ! .Mi-am scimbat numele acum 2 luni in ... (vezi toată discuția)