avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nelamuriri PFA, schimbare nume si concediu maternitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nelamuriri PFA, schimbare nume si concediu maternitate

Buna ziua,am si eu 2 nelamuriri mari in legatura cu PFA si poate cineva are cum sa ma lamureasca,multumesc anticipat

! .Mi-am scimbat numele acum 2 luni in urma casatoriei si as vrea sa stiu exact ce am de facut. Am inteles ca trebui sa merg la ORC si sa completez formularul 070 plus o copie a actelor si a certificatului de casatorie. Este de ajuns?Cam cat costa si cat dureaza toata distractia?

@Pot benefia ca un salariat normal de concediu de maternitate si alocatie de crestere a copilului?De cat timp trebui sa am infiintat PFA in cazut asta ? Si cum se calculeaza subventia de crestere a copilului ?

Multumesc anticipat,sper sa ma poata lamurii cineva.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:53, 16 August 2013

1.Da
2. Se poate beneficia de concediu de maternitate daca se plateste contributia de concedii si indemnizatii 0,85% cf OUG 158/2005 de cel putin o luna.
Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil trebuie sa realizati venituri si sa plati impozit pt 12 luni anterioarea nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)