avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica! Help!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica! Help!

Urmeaza examenul de absolvire si doua spete imi cam dau bataie de cap. Este cineva binevoitor sa incerce sa ma ajute daca le postez pe forum?
Incadrarea juridica o stiu, insa motivarea ma cam lasa in ceata.

Ceva de genu ar trebui sa fac " Numitul SP se face vinovat de comiterea infractiunii de lovire sau alte violente, fapta prev si ped de art 180 alin 2 C Pen, deoarece, la data de 18.05.2009, in jurul orei 16:00, in timp ce se afla pe pasunea "Arini", de la marginea com Tudora, jud Botosani, l-a lovit cu un bat in zona capului pe vecinul sau RM, provocandu-i o vatamare ce necesita pt vindecare 8-9 zile de ingrijiri medicale."

Spetele care imi dau batai de cap sunt:

"La data de 15.01.2011, lucratorii Directiei de Protectie si Asistenta a Copilului Olt si ai Postului de politie Brancoveni, jud Olt, Au fost sesizati de numita T.R., ca vecina sa I.A., este plecata de doua zile de acasa, la inmormantarea unei rude, iar fiul acesteia in varsta de 7 ani, este in grija tatalui, numitul I.F., care il bate si nu ii da sa manance.
In aceste conditii, lucratorii celor doua institutii s-au deplasat la adresa mentionata, unde au constatat ca numitul I. F, se afla in stare de ebrietate, iar minorul I. O , in varsta de 7 ani, era sumar imbracat, murdar si nemancat. De asemenea s-a constatat ca acesta prezenta echimoze la nivelul mainilor, fetei si a picioarelor, ca urmare a loviturilor aplicate de catre tatal sau.
Pentru vatamarile suferite, minorului I. O i-au fost necesare un nr de 7-9 zile ingrijiri medicale.

Efectuati incadrarea juridica si motivati-o.

Eu as incepe :

Numitul IF se face vinovat de comiterea urmatoarelor infractiuni:

- lovire sau alte violente, forma agravata, fapta prev si ped de art 180 alin 2 indice 1 C pen, deoarece in calitate de parinte al minorului ........... nu mai stiu sa adaptez #-o

- rele tratamente aplicate minorului fapta prev si ped de art 306 C pen deoarece ....

Cel mai recent răspuns: Freya89 , utilizator 23:43, 3 Noiembrie 2011
doar rele tratamente
Nup. Se face concurs ideal. Incadrarea e buna, la motivare nu stiu sigur cum sa scriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)