avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort acord parti, cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort acord parti, cu copil minor

As vrea sa-mi spuna cineva daca, in urma demararii procedurii de divort de catre sot din vina sotiei iar pe parcurs partile s-au razgandit si vor divort prin acordul partilor dar au un copil minor, este posibil sa se pronunte instanta in acest sens, fara a efectua ancheta sociala? Mentionez ca partile locuiesc in strainatate si s-au inteles cu privire la toate aspectele. Maine este termenul de judecata, vor fi prezenti amandoi dar nu cred ca s-a facut inca ancheta sociala. E posibil sa se finalizeze la acest termen?
Cel mai recent răspuns: MoniMi , utilizator 07:18, 4 Noiembrie 2011
da
Practica instantelor nu este unitara pe acest aspect, astfel ca sunt instante care dispun efectuarea anchetei chiar daca partile sunt de acord asupra tuturor cererilor accesorii divortului ( deci si asupra celor privitoare la minor), iar altele nu.
Deci depinde de practica instantei la care va judecati.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord si incredintare minor actoru_vlad actoru_vlad intr-un proces de [b]divort prin acord [/b]in care [u]partile s-au inteles asupra tuturor aspectelor [/u](incredintare minor [care are 17 ani], nume, pensie ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu un copil minor UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, pe scurt este vorba despre urmatoarea situatie: eu si sotia mea dorim sa initiem un divort...de ochii lumii, ca sa zic asa, din diverse ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)