avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei pentru cel de al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei pentru cel de al doilea copil

Buna ziua, am nascut un copil pe 21.05.2010, beneficiez de indemnizatie de crestere copil pana in 21.05.2012. Al doilea copil il voi naste in luna iunie 2012. Cf OUG 111/2010 indemnizatia se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei * 1an. Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca cuantumul de 75% este din ultimul an lucrat sau ultimul an cu veniturile din indemnizatie si perioada mai iunie 2012 in care voi fi in medical.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 5 Noiembrie 2011
ultimul an lucrat
1. Dupa incetarea CCC1 va veti relua activitatea la locul de munca unde veti fi in concediu de maternitate din prima zi de reluare a activitatii.
2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi de 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii.
3. In aceste 12 luni intra lunile in care ati fost in CCC1 si lunile in care veti fi in concediu de maternitate.4. Cand veti dori sa intrati in CCC2 faceti cerere catre angajator si dosar (cu actele necesare) pe care il depuneti la Primarie (asa cum ati procedat si la CCC1).
multumesc
Mai am cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati. Am dreptul sa lucrez in perioada dintre terminarea CCC1 si o perioada apropiata nasterii? se vor lua in calcul aceste venituri daca perioada este mai mica de o luna (lucrez pe drepturi de autor) ? Dupa nastere, voi intra din nou in cele 42 de zile obligatorii de concediu postnatal, urmand sa depun dosarul la fel ca la primul CCC?
O seara buna
1. Da, intre CCC1 si nasterea celui de al doilea copil puteti sa obtineti orice fel de venituri profesionale.
2. Aceste venituri va ajuta si la obtinerea unei indemnizatii mai mari pentru CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 elenajenica elenajenica daca copilul meu implineste 2 ani pe 15 decembrie si are certificat de handicap pana pe 15 martie si eu nasc al doilea copil pe 2 martie cu ce indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil r_vosy r_vosy Buna ziua! Ma numesc Ionela, am 34 de ani si va rog, daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru 1 an de ... (vezi toată discuția)