avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de somaj

Daca in stagiul de cotizare de 12luni angajatul a beneficiat de concediu medical 3luni aceasta perioada se considera stagiu de cotizare?
Poate beneficia de somaj ?
Va multumesc :((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 5 Noiembrie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa existe 12 luni cotizate la somaj.
2. - Din concediile medicale sunt considerate stagiu de cotizare la somaj numai perioadele de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate (v. art.34(1.1), lit.a) din Legea 76/2002).
- Adica numai acele 5 zile din fiecare certificat initial de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal si post natal DanielaCanareica DanielaCanareica Buna, firma la care lucrez o sa intre in faliment, eu de o saptamana sunt in concediu medical si o sa mai am pana la 1 oct cand o sa intru in prenatal, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj repetat lozanu lozanu Buna tuturor! O persoana care a fost angajata din somaj o perioada de 12 luni si apoi demisa are dreptul din nou la ajutorul de somaj ? Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)