avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie apartament

Eu si sora mea detinem un ap.,fiecare in proportie de 50%,avand act de mostenire in acest sens.Sora mea locuieste in alta tara .Doresc sa-i donez partea mea de apartament,in asa fel incat ea sa detina tot ap.Sora mea poate face procura,poate imputernici pe cineva din Romania,pentru a incheia toate actele necesare donarii ?Sau trebuie sa se deplaseze pana aici?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:44, 4 Noiembrie 2011
Poate face procura in acest sens. Dvs. sunteti in indiviziune cu sora dvs. Puteti face un act de partaj prin care intregul imobil va reveni sorei, dvs. urmand sa primiti o sulta (o suma de bani pe care in realitate nu o primiti.).
Poate da o imputernicire care sa cuprinda expres pentru ce este.
face o procura speciala autentificata la Consulat Rom din tara respectiva( cel mai recomandat) prin care imputerniciste o persoana pt perfectarea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj urmat de vanzare-cumparare. contract de mandat incheiat in strainatate in fata consulului. procedura Andreea_31 Andreea_31 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si nu stiu care este cea mai buna solutie. Locuiesc in Marea Britanie de 2 ani de zile, fratele meu locuieste ... (vezi toată discuția)
Donatie 1/2 apartament Dimofte Sarolta Dimofte Sarolta Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament in cota de 1/2 fiecare.(avem certificat de mostenitor in acest sens) Intentionez sa donez sorei mele jumatatea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire daniel2307 daniel2307 Buna,am si eu o problema.Fratele a decedat intr un accident de trafic si acu a primit o scrisoare ca are de ridicat niste bani(concediu,extras,chestii de ... (vezi toată discuția)