avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie 1/2 apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie 1/2 apartament

Am mostenit impreuna cu sora mea un apartament in cota de 1/2 fiecare.(avem certificat de mostenitor in acest sens) Intentionez sa donez sorei mele jumatatea ce imi revine.Cum ar trebui sa procedez cel mai simplu posibil ,avind in vedere ca sora mea traieste in alt oras (unde este si apartamentul ,acolo a fost facuta si succesiunea)iar eu nu pot calatori acolo.Cu multumiri pentru indrumari...
Fie va deplasati dvs, fie, faceti o procura speciala la un birou notarial din localitatea unde va aflati și împuterniciti o altă persoană din orașul surorii, să semneze contractul de donație.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna,

Puteti imputernici o terta persoana, care va semna , in numele dumneavoastra, actul de donatie.

Procura este una speciala, perfectata in fata notarului public.

Mentionati notarul public unde va fi efectuat transferul dreptului de proprietate.

Precizati tipul donatiei.(cu sau fara sarcini).

Transmiteti documentele necesare, in original, surorii dumneavoastra.

(titlul de proprietate, documentele cadastrale , certificatul fiscal, care atesta faptul ca imobilul nu este grevat de datorii, adeverinta de la Asociatia proprietarilor, in cazul apartamentelor, care atesta lipsa de datorii la aceasta ).

Contactati in prealabil notarul public, pentru a va oferi lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire diversu diversu Mama vrea sa imparta valoarea casei intre mine si sora mea ,dar sa-i dea ei 75%. Eu la cat % am dreptul tatal fiind decedat (vezi toată discuția)
Donație referitoare la moștenire valcoh50 valcoh50 doresc sa donez dreptul de mostenire pentru sora mea doar prin act notarial (vezi toată discuția)
Donatie apartament ataela ataela Eu si sora mea detinem un ap.,fiecare in proportie de 50%,avand act de mostenire in acest sens.Sora mea locuieste in alta tara .Doresc sa-i donez partea mea de ... (vezi toată discuția)