avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REABILITARE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REABILITARE JUDECATOREASCA

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: in luna Aprilie 2001 am fost arestat pentru implicarea intr-o infractiune. La cateva luni am fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani inchisoare, aceasta ramanand ulterior si definitiva.In septembrie 2004 am fost eliberat conditionat.As dori sa stiu daca reabilitarea se calculeaza de la data eliberarii conditionate sau de la data terminarii de drept a executarii. Sau mai exact, in ce an se poate face cerere de reabilitare in cazul meu. Va multumesc frumos pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: ghost44 , utilizator 14:06, 4 Noiembrie 2011
Termenul de reabilitare se calculeaza de la data la care pedeapsa poate fi considerata executata, si nu de la data liberarii conditionate.Deci, din anul 2007 calculati un termen de 5 ani plus jumatate din pedeapsa aplicata, adica 8 ani .
Multumesc pentru informatie.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui auto neinmatriculat si efectul liberarii conditionate Doru_BGS Doru_BGS Am avut in trecut mai exact in 1999 o condamnare de 3 ani cu executare din care am executat numai 2 ramanand un rest de pedeapsa de 1 an.Acum am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca mihai1999 mihai1999 Buna-ziua, As dori sa stiu cand ma pot reabilita pentru o infractiune savarsita in anul 2002, dar ramasa definitiva in anul 2003, la care am fost condamnat ... (vezi toată discuția)
accident vatamare corporala grava din culpa kent28 kent28 Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o am. Anul trecut am produs un accident rutier, am adormit si am intrat pe contrasens acrosand un alt autoturism. ... (vezi toată discuția)