avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Registre avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Registre avocati

Am inteles ca ne trebuie registre gen:
- Un registru de încasări şi plăţi (cod 14-1-1/b);
- Un registru inventar (cod 14-1-2/a)
Daca stie cineva de unde le pot procura pentru ca am fost pe langa Finante Galati si aveau fara cod, iar in restul orasului nu aveau decat pentru firme.

La fel si chitantierele, au si ele un regim special? Stiu doar ca le pot comanda numai dupa ce primesc Codul Fiscal.

Cel mai recent răspuns: DeaC , utilizator 01:36, 28 Iunie 2009
Dupa obtinerea codului fiscal gata se intra in lwegalitate. Trebuie procurate documentele de lucru si de evidenta, confectionata stampila si orice activitate oficiala trebuie sa fie trecuta si indocumentele specifice. Ce va spune un client cand luati banii pentru prestatie si nu ii eliberati o chitanta , dar daca va cere ce spuneti nu am?
succes pentru punerea in legalitate
Lacramioara_Macovei a scris:

Si eu am trecut prin procesul asta de "pus ordine in acte".
In primul rand mi-am luat de la Barou Contractier si Delegatier. Registrul de evidenta a contractelor cred ca il fac la imprimanta...



Conform interpretarii U.N.B.R., situatia este urmatoarea:
"De altfel, aşa cum se arată la alin. (3) al art. 205¹, lucrările profesionale efectuate pentru clientela personală a avocatului colaborator se efectuează prin intermediul formei de exercitare a profesiei, însă cu menţiunea expresă în contractul de asistenţă juridică potrivit căreia clientul este personal. Prin urmare, clienţii personali ai avocatului colaborator încheie contractele de asistenţă juridică cu forma de exercitare a profesiei de care aparţine colaboratorul, evidenţa acestor contracte fiind ţinută prin registrul de evidenţă al respectivei forme de exercitare."

Astfel, ca avocati stagiari, putem sa ridicam singuri de la barou contractier si delegatier?
In plus, registrul de evidenta al contractelor se pare ca trebuie sa fie cel al formei de exercitare a profesiei, iar nu unul separat al stagiarului.
Aceasta este teoria, dar in practica voi cum ati procedat?

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
DeaC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet individual de avocatura AvFM AvFM Stimati colegi, La momentul incetarii colaborarii cu forma de exercitare a profesiei in care am activat ca avocat colaborator si a infiintarii cabinetului ... (vezi toată discuția)
Stampila, contracte, delegatier, chitantier luiza1079 luiza1079 buna! stie cineva daca un stagiar poate avea stampila ( pe care sa scrie numele cab din care face parte dar si numele sau ), contracte, delegatier si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare facturier adina30iulia adina30iulia Buna ziua. Sunt PFA, desfasor activitate de comert, mi-am cumparat chitantier si facturier de la papetarie, deci nepersonalizate si as vrea sa stiu cine imi da ... (vezi toată discuția)