avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli deductibile

Doresc sa stiu la un SRL cu obiect de activitate doar consultanta financiara, ce cheltuieli deductibile pot exista ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Alexandrescu , Contabil 14:57, 13 Noiembrie 2011
trebuie sa cititi codul fiscal, cheltuieli specifice salariatilor, administratorilor, respectiv asociatilor.
Cheltuielile deductibile la calculul impozitului pe profit sunt reglementate de art. 21 alin 1, 3 si 3 Legea 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. Art. 21 alin. 4 cuprinde cheltuielile nedeductibile.

Avand in vedere specificul activitatii dvs, va enumar cateva dintre categoriile de cheltuieli care ar putea fi deductibile, fara pretentia de a le epuiza:
-cheltuieli cu chiriile aferente spatiului in care va desfasurati activitatea, precum si cele de intretinere a acestui spatiu
-cheltuieli cu materialele consumabile (birotica, etc)
-cheltuieli cu achizitia de mobilier si aparatura IT, precum si cu amortizarea celor care depasesc valoarea de achizitie de 1800 de lei pentru a fi considerate mijloace fixe)
-cheltuieli cu deplasarile, efectuate cu respectarea dispozitiilor legale
-cheltuieli cu salariile, contributiile sociale si tichetele de masa acordate salariatior
-cheltuieli cu serviciile de telefonie mobila/fixa/internet daca acestea sunt aferente realizarii obiectului de activitate
-cheltuilei cu comisioanele bancare
-cheltuieli cu serviciile de contabilitate
-cheltuieli cu reclama si publicitatea in scopul promovarii firmei si a serviciilor, cu conditia existentei unui contract cu prestatorul, conform legii
-cheltuieli pentru marketing si studiul pietei
-cheltuieli cu formarea profesionala a salariatilor
-cheltuieli de protocol, in limita a 2% din aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit
-cheltuieli cu provizioanele si rezervele in limita stabilita de art. 22 din Codul Fiscal
-cheltuieli cu dobanzile si diferentele de curs valutar, cu respectarea art. 23 din Codul Fiscal
-cheltuieli cu amortizarea, cu respectarea prevederilor art. 24 din Codul Fiscal, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta flavy1987 flavy1987 Trebuie sa-mi fac licenta si imi trebuie cateva inregistrari contabile pentru cheltuielile nedeductibile.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua si va doresc tuturor sa aveti un an minunat! Intrebarea mea este referitoare la impozitul pe profit. La sfarsitul anului 2012 am cumparat ,pentru ... (vezi toată discuția)