Buna la toata lumea,am o intrebare si va rog sa ma lamuriti.In 2000 a murit tata ramanand trei copii si mama. in 2008 sa facut o mostenire pt. un apartament in care stateam cu sotia .mama mai avea si o casa unde statea ea. nu mi-e clar aici:natura succesiunii legala comform art 669 din c. civil.mostenitori :eu, la care mai sus scrie :sunt straini de succesiune prin renuntare:Nu sunt. si mai jos scrie :sau in condit. art.700din c, civil: la care sunt trecuti mama si ceilalti doi frati ...deci cumva au renuntat pt. jumatatea lui tata si a mamei urmeaza/////mai pot avea ei pretentii la apartament?
Intelegand ca imobilul a fost comun si ca fratii si mama au renuntat la dreptul lor de mostenire a tatalui. Inseamna ca dumneavoastra detineti 1/2 din imobil iar mama (preupunand ca este in viata) are 1/2 din imobil. Nici unul dintre cei care au renuntat nu mai pot avea pretentii asupra 1/2 dumneavoastra
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)