avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate angajatorul sa dea afara o femeie insarcinata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate angajatorul sa dea afara o femeie insarcinata?

buna seara,am si eu o mica nelamurire: sotia este insarcinata in 9 sapt. lucreaza la o firma de aprox 2 ani,si lucreaza la 2 grade timp de 16 ore pe zi. din acest motiv a racit,si si-a anuntat sefa ca va intra in medical,k nu mai poate merge la lucru. acumsefa i-a spus k o va da afara oricum,asa ca mai bine sa isi dea demisia singura. intrebarea mea este :poate sa o dea afara ca sa nu mai poata intra in prenatal? azi a fost anuntata ca,contractul cu firma unde lucreaa ea,se va incheia si ii va da pana la urma pe toti afara ca o concediere colectiva pana pe 15 decembrie. se poate asa ceva?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 6 Noiembrie 2011
In conditiile in care concedierea are loc pentru motive care nu tin de persoana salariatului , atunci acesta poate beneficia de somaj daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri - urgent irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt angajator si am un numar de personal de 200 de persoane. Sunt in situatia in care din ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare salariati eleodor-popescu eleodor-popescu care este numarul maxim de salariati care poate fi disponobilizat pentru a nu fi considerata disponibilizare colectiva? (vezi toată discuția)
Concediere nicusan nicusan Potrivit art. 68 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din ... (vezi toată discuția)