avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

sunt in proces de divort am nu minor de 10 ani si se afla la sotie , a parasit caminul conjugal ,sa mutat la socri , am sunatno pe sotie nu imi raspunde la telefon , am sunat la dodiciliul socrilor si miau spus ca nu sunt la domiciliu au iesit si nu lea spus unde plecaca ,iam trimis sms si nu mia dat nici un raspuns, in acest caz ar trebui sa sun la politie sunt ingrijorat sa nu se fi intinplat ceva rau cu iele Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:24, 6 Noiembrie 2011
daca trece mai mult de 24 de ore si nu aveti nici un raspuns ..,puteti contacta politia :(
asemenea parasirea domiciliului conjugal este o problema ce trebuie luata serios in seama.....in sensul ca pana la finalizarea divortului , cei doi soti ''trebuie'' sa domicilieze in acelasi loc (cel putin pana la castigarea custodiei...)etc...daca nu a fost ceruta in instanta schimbarea domiciliului, iar judecatorul nu a incuviintat acest lucru...
P.S. pentru a vedea procedural ce trebuie sa faceti , e bine sa luati legatura cu avocatul dv. care va reprezinta si la divort....si sa ii cereti personal sfaturi in acest sens, eventual sa mergeti la politie insotit de acesta.... :(
Ce este atat de serios la parasirea domiciliului conjugal mai exact?
Sa clarificam: parasirea domiciliului conjugal este o imbecilitate de pe vremea lui Papura Voda. Si nici arunci nu se stia mare branza despre asta.

Parasirea de domiciliu insemna, mai exact, o separare de fapt a sotilor constatata printr-o hotarare judecatoreasca. Era in Codul civil anterior si se mai spunea pe acolo, in afara de zestre, si de faptul ca sotii divortati nu se mai puteau casatori intre ei. Atat de invechite sunt aceste legi. :D
Toate prevederile astea au decedat insa, sunt oale si ulcele.

Daca dv. sunteti singurul ingrijorat de soarta lor, inseamna ca pur si simplu se ascund de dv. Intrebati la vecinii parintilor ei, verificati nr. de persoane care stau in acel imobil... si actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu nevoie de putin ajutor ... pls swann* swann* Am avut niste discuti cu socri mei si a avut loc o cearta ... ei au luat-o pe sotia mea la ei acasa(ea prima data nu a vrut sa plece,dar s-a lasat convinsa de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu madalina80 madalina80 Buna ziua, Sunt casatorita, am doi copii minori (sub 3 ani) si locuiesc impreuna cu sotul si socrii. Mentionez ca nu am mutatie la actualul domiciliu. ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu Lucianop001 Lucianop001 Fica mea locuiește cu soțul și copilul la socrii vrea sa divorteze dacă își ia copilul și pleacă poate sa o bage la parasire de domiciliu (vezi toată discuția)