avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la concediu de maternitate

Buna ziua,
O salariata angajata la 1 decembrie 2010 m-a anuntat la 5 nov.2011 ca este insarcinata in 4 luni, are dreptul la concediu prenatal sau postnatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 6 Noiembrie 2011
daca gravida salariata are un stagiu de cotizare de cel putin o luna sau fractiuni de luna totalizand minimum 22 de zile va beneficia de concediu pre si post natal.
mikitud a scris:

Buna ziua,
O salariata angajata la 1 decembrie 2010 m-a anuntat la 5 nov.2011 ca este insarcinata in 4 luni, are dreptul la concediu prenatal sau postnatal?

Da, are dreptul la concediu de maternitate ... Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație gravida Alledorel Alledorel As vrea sa stiu daca Sotia mea poate beneficia de indemnizație pentru gravide daca a lucrat doar 4 luni din ultimele 12? Am citit pe un site ... (vezi toată discuția)
Demisia in sarcina MihaelaGA MihaelaGA Buna ziua, sunt insarcinata in 6 luni. S-ar putea sa fiu nevoita sa imi dau demisia. As avea urmatoarele intrebari: -mai beneficiez de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Am aflat ca sunt gravida si am nevoie de niste sfaturi si informatii liliana2007 liliana2007 buna ziua lucrez la o sc din anul 2009 fara intrerupere dar in perioada 06.06-06.08 am cerut un concediu fara plata pt 60 de zile, cred ca sa solutionat cu o ... (vezi toată discuția)