avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

in urma cu 2 saptamani am fost disponibilizati de la o societate de distributie.am 6 luni vechime .am dreptul la salarii compensatorii/.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 6 Noiembrie 2011
Doar daca acestea sunt stipulate in CCM la nivel de unitate sau de ramura.
koko1978 a scris:

in urma cu 2 saptamani am fost disponibilizati de la o societate de distributie.am 6 luni vechime .am dreptul la salarii compensatorii/.?



Potrivit art.67 din Codul Muncii , salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

In speta, puteti beneficia de salarii compensatorii numai daca sunt pevazute in ccm aplicabil angajatorului , precum si daca acestea sunt mentionate in Reg.Intern al angajatorului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post constructii Viovas Viovas Buna ziua. daca desffintez postul unei persoane si firma activeaza in domeniul constructiilor, cate salarii compensatorii sunt obligat sa-i acord acesteia? Noi ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters74221 ContSters74221 Va rog sa-mi spuneti,in cazul de concediere individuala,ori colectiva,angajatii beneficiaza de drepturi financiare ,din partea angajatorului? Daca da,de ce ... (vezi toată discuția)