avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie de urmas dupa divort?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie de urmas dupa divort?

Am urmarit si alte discutii cu aceasta tema de pe forum insa pun o intrebare pentru un caz particular.Soacra mea a fost casatorita timp de 30 ani dupa care a intervenit divortul.La 4 ani dupa divort socrul meu a murit.Conform articolelor citite anterior nu are drept de pensie de urmas sau intre timp a fost modificata legislatia si ii permite sa profite de ea?Mentionez ca nu are nici un alt venit.Va multumesc anticipat
Daca NU erau casatoriti la data decesului, NU beneficiaza de pensie de urmas, pentru ca NU ii e urmas fostului sot.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Toate drepturile legale ale soacrei s-au incheiat la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de divort.In consecinta nu are dreptul la pensie de urmas, drept de mostenire,abitatie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ContSters23466 ContSters23466 doresc sa ma lamuriti si pe mine cu o problema mama mea in virsta de 63 de ani a stat in concubinaj cu un barbat (acum are 71 de ani) care a divortat de putin ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas ancastefan2008 ancastefan2008 Buna,as avea o intrebare daca se poate sa ma sfatuiti : oare daca socrul meu care din sept.2011 a beneficiat de pensie pt invaliditate ,si pensie de handicap ... (vezi toată discuția)