avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de colaborare - se pierde calitatea de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de colaborare - se pierde calitatea de coasigurat?

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Eu nu am servici , nu percep nici indemnizatie de somaj si sunt coasigurata la firma unde lucreaza sotul meu.
Mi s-a ivit o ocazie de a colabora cu o firma de consultanta pentru fonduri europene , pentru care va trebui sa semnez un contract. Aceasta activitate se va efectua ocazional , deci si veniturile vor fi la fel.
Imi pierd astfel calitatea de coasigurat si voi fi obligata sa fac un contract direct eu cu Casa de asigurari de sanatate ?
Daca eu voi realiza venit doar 2 luni , de exemplu , va trebui apoi sa platesc lunar asigurarea de sanatate ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vioricadumitrescu , utilizator 18:36, 6 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru acest prim raspuns!
Sa inteleg ca este un mare inconvenient si ca , automat imi inceteaza calitatea de coasigurat de la sotul.
Problema ar mai fi ca , de obicei, in redactarea acestui tip de contract de colaborare firma angajatoare specifica efectuarea platii atunci cand primeste ,la randul ei , banii de la client.
Eu maine merg sa citesc contractul pregatit si ma gandesc ca , in cazul fondurilor europene banii se primesc dupa 2-3 ani...Deci va trebui sa fiu foarte atenta ce se stipuleaza in contract, pentru ca , nefiind un CIM nu intra sub controlul ITM si ca sa merg in instanta...Vai si amar !!!
Dar se schimba ceva in favoarea mea daca inchei un contract ca si persoana fizica neautorizata ? Ce tip de contract sa fie acela ?
Va rog mult, astept o noua interventie a dumneavoastra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract harry-1960 harry-1960 Sunt in situatia de a incheia un contract cu o firma de consultanta, in calitate de expert tehnic. Ne-am inteles asupra sumei nete/ zi pe care o voi primi, ... (vezi toată discuția)
Angajare comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Sotul meu este in tratative cu o firma pentru angajare, acestia mergand pe colaborare ; nu prea stiu ce presupune acest lucru. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat pe i.i fologeacostel fologeacostel Am o I.I.as vrea sa stiu daca pot sa sa fac un contract de colaborae sotiei sau est obligatoriu contract de munca. (vezi toată discuția)