avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de imprumut notarial intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de imprumut notarial intre persoane fizice

Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o lamurire vis-a-vis de un contract de imprumut:

- in anul 2009 am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica, contractul de imprumut fiind incheiat la notar, cu raspundere in limita bunurilor personale prezente si viitoare...
- in anul 2011 acelasi contract a fost anulat si refacut sub forma unui contract de imprumut cu giranti (parintii mei), cu rapundere in limita bunurilor personale, insa cu o valoare mult mai mare decat contractul initial, asta din cauza dobanzilor acumulate in timp.
-parintii mei au un apartament ipotecat in favoarea unei banci pentru un credit incheiat acum cativa ani

Exista posibilitatea executarii directe a contractului, prin executor judecatoresc, fara a necesita interventia unei instante de judecata impotriva bunurilor apartinand parintilor mei daca acel contract nu a avut ca garantie apartamentul sau alte bunuri nominalizate expres in acesta?
Pentru a nu capata o aura de neseriozitate in acest contract, mentionez ca am incercat restituirea sumei de bani imprumutate insa in limta unei dobanzi reale si acceptabile. Desigur, fara succes. Valoarea imprumutului initial reprezinta mai putin de 50% din valoarea actualului contract. Va multumesc pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:55, 6 Noiembrie 2011
Da, cel care v-a imprumutat banii, se va adresa unui executor judecatoresc, iar acela va cere incuviintare de la instanta pt a va putea executa silit bunurile /veniturile si ale dvs si/sau ale girantilor.
Puteti formula contestatie la executare cand veti fi instiintat ca s-a inceput executarea silita impotriva dvs.
( nu inteleg ce v-a facut sa anulati primul contract)
Trebuie sa apelati la un executor judecatoresc
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. Prin contestarea la executare ce se poate obtine? Avem vreo sansa sa demonstram faptul ca suma nu este reala?

@ gi_jane2
S-a incheiat un nou contract din cauza presiunilor facute de imprumutator, de aceea prin acest contract s-a anulat primul facut.
Cand veti fi somati, mergeti cu actele la un avocat, poate gaseste motive intemeiate pt o contestatie.
Nu cred ca puteti dovedi ca nu ati primit intreaga suma.
Incercati sa evitati sa ajungeti la o executare silita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii taliya taliya Buna seara, Am o problema vis-a-vis de incheierea unui contract de imprumut(cu titlu executoriu)imprumut restituit,dar fara sa anulam contractul inregistrat ... (vezi toată discuția)
Calificare eronata a actiunii ? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Executare silita IonD IonD Buna ziua, Va solicit ajutorul privind urmatoarea speta: Suntem 4 giranti la un Contract de imprumut prin C.A.R., pentru un pensionar. ... (vezi toată discuția)