avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ROG URGENT RASPUNS - instituire curatela?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ROG URGENT RASPUNS - instituire curatela?

In urma mortii tatalui meu am facut succesiunea, sora mea a renuntat in favoarea mea iar mama a renuntat la partea ei de la tatal meu tot in favoarea mea. Am ramas deci eu cu jumatate din casa si ea cu jumatate din casa. Eu nu stau in aceeasi casa cu ea. Ea este bolnava de Parkinson si este in ultima faza, care dupa cum mi-a spus medicul ei neurolog care o tratea za de 7 ani, spune ca faza finala este dementa. Acum 6 luni a inceput sa dea semne ca boala a ajuns in faza dementei, si tot atunci a inceput sa spuna ca vinde pertea ei unor tigani care tot vin pe la ea. Doamna care are grija de ea m-a informat cu aceste aspecte. Intrebarea mea este cum pot pune eu interdictie de vanzare in cartea funciara pe partea ei deoarece este bolnava si are 84 de ani si nu vreu sa o pacaleasca nimeni ?
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 09:35, 7 Noiembrie 2011
interdictie nu puteti sa puneti.....
puteti doar sa aduceti la cunostinta faptul ca mama dv. se afla intr-o stare de boala acuta care i-ar atrage consecinta unui discernamant abolit....deci o incapacitate de a lua act de actinile sale si de a fi stapana pe situatia respectiva.
Ulterior chiar si asa,...daca sa presupunem ca ar face contract de v-c acelor oameni, de care vorbeati, puteti ataca acel contract in instanta(invocand tocmai aceasta situatie a lipsei de discernamant sau a unui discernamant abolit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Instrainare proprietate maria1956 maria1956 sunt singura la parinti,insa de la o vreme mama se gandeste sa vanda o parte din suprafata pe care este construita si casa .casa si gradina sunt pe teren ... (vezi toată discuția)