Buna ziua.Vreau sa stiu daca exista o distanta minima legala la care pot face drumul de acces spre casa (pe terenul meu) fata de casa vecinului.Casa mea urmeaza sa fie in"fundul proprietatii" mele si vroiam sa fac drumul de acces pe langa gardul comun cu vecinul cand aflu cu stupoare ca vecinul nu imi da voie sa trec decat la minim 2 metri de gardul lui cu masina (asta presupunand si masini de mare tonaj in faza de constructie). Vecinul imi spune ca ii zdruncin casa care e facuta la 60 de cm de gardul comun (intradevar cu acordul celui de la care am cumparat eu terenul). Stiu si eu ca legea zice ca nu am voie sa construiesc decat la minim 1.90 m fata de casa vecinului,dar aici e vorba de drumul de trecere prin curtea mea, pe terenul meu. Are vecinul vreo baza legala ca sa imi ceara sa nu fac drum decat la 2 metri de gardul comun....?va multumesc
sa inteleg ca acel ''drum'' de care vb. doar dv. veti circula pe el..nu este un drum de interes public...care sa fie accesibil si altor persoane...
daca este asa si acest ''drum'' este practic o alee catre casa, alee ce se va constru pe proprietatea dv. nu exista temei legal...
Insa vecinul poate sa va dea in judecata pentru tulburare de posesie, eventual pentru daune aduce proprietatii sale, urmare a masinilor de mare onaj , care circula pe ace ''drum''...
insa si asa sitatia este aberanta....ma intreb ce s-ar intampla daca toti cei care au casele la ''sosea'' de pilda, si sunt afectati de zgomot, trepidatii, etc...ca urmare a traficului pe acel drum sa actioneze in instanta reg. aut. de drumuri..cerand daune... :)))