Buna ziua, ma puteti ajuta cu o lege in care sa gasesc clasificarea drumurilor publice, care este masa maxim autorizata care poate circula pe fiecare tip de drum si care sunt distantele admise dintre drum si constructii (locuinte).
Mai exact problema mea este cu un drum, incadrat ca ulita in schita cadastrala, drum su o latime de 3 metri care stabate proprietatea mea si care trece pe langa o constructie (locuinta), drum pe care vecinii mei vor sa intre cu masini de mare tonaj.
Constructia (implicit si drumul) este situata pe marginea unui parau la o inaltime de aproximativ 5 metri fata de albia paraului. Malul a fost stabilizat cu forte proprii si nu poate fi apreciat cat de stabil este.
Problema mea este ca in cazul in care o masina de mare tonaj ar trece pe langa constructie, vibratiile ar putea afecta stabilitatea terenului si integritatea structurii constructiei.
Pai vedeti dumneavoastra aici e intriga problemei, "autoritatile locale" nu ma ajuta pentru ca unul din vecini si ruda pe deasupra, este consilier local si in viziunea lui ar vrea sa-mi darame si gard si cladire si tot....Si tot datorita lui actele cadastrale le-am obtinut in instanta.