avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire sau alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire sau alte violente

buna ziua
nu stiu cum sa formulez mai bine aceasta intrebare dar as dori sa stiu daca are rost sa ma zbat sa il inchidem pe acest om.
In seara de 5 noiembrie sotul meu a ost lovit de un vecin destul de racalcitrant deoarece a parcat masina in locul masinii noastre,la ora 00:20 a batut la usa noastra sa mutam masina sa poata iesi dansul,sotul foarte calm ia zis omule nu am nevoie de belele,dupa care a inchis usa incepand sa se imbrace sa iasa sa mute masina,acesta iind si sub influenta bauturilor alcoolice a urcat la volan si cat pe ce sa loveasca masina noastra,sotul ia spus sa traga mai in fata ca altfel nu poate sa miste masina,dupa ce au mutat masinile acesta la urmarit pana la scara unde la lovit,actul medico legal spune ca are nevoie de 20-25 de zile de ingrijiri.mi sa cerut sa fac si o plangere la parchetul de pa lanaga judecatoria sighetu marmatiei,si va rog daca se poate sa ma ajutati pentru ca nu mam mai confruntat cu asa ceva.
va multumesc din sulet
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:36, 8 Noiembrie 2011
Bună ziua!

Soțul dumneavoastră va trebui să formuleze o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală (peste 20 zile de îngrijiri medicale), plângere pe care o va depune la poliție, sau la Parchetul din raza teritorială în care locuiți și în care acesta a fost agresat. Dacă există martori care să poată confirma cele pe care le afirmați, atunci e excelent, și ar fi bine să-i indicați chiar în plângere. De asemenea, pot fi audiate și persoane care nu au fost de față, dar care pot confirma, de pildă, natura violentă a vecinului dumneavoastră, și eventuale episoade similare.De asemenea, veți fi și dumneavoastră audiată.
Vă recomand să păstrați toate dovezile de plată a îngrijirilor pentru a le putea pretinde de la făptuitor. De asemenea, puteți pretinde și daune morale.
puteti face plingere si sa sperati ca vinovatul isi va recunoaste culpa. momentan nu exista dovezi cu privire la identitatea faptuitorului, cu exceptia declaratiei persoanei vatamate si a dvs. destul de putin ptr a obtine o acuzare.
da cu ce la lovit de a primit atatea zile?cu ciocanu in cap?
ce va nu e bine.poate la batut bine.nu la lovit.
sa faca plangere penala,dar risca denuntare calomnioasa daca nu se dovedeste ca vecinul lalovit
Denuntarea calomnioasa este incidenta numai daca se face o plangere penala cu rea-credinta, cel care face plangere stiind ca acea infractiune nu a fost savarsita de catre cel impotriva caruia o face si formuleaza plangerea pt a ii face rau in mod intentionat, nu avem infractiunea de denuntare calomnioasa pt toate dosarele in care nu se poate demonstra vinovatia cuiva, in sens contrar s-ar ingradi dreptul de acces la justitie.

Doamna Angelica, sotul dvs trebuie sa se duca la politie sau parchet cu certificatul medico-legal si sa faca plangere prealabila pt infractiunea de "vatamare corporala". Totusi medicul-legist sa se hotarasca la nr de zile deoarece daca sunt 20 de zile vorbim despre "lovire sau alte violente", iar daca avem peste 21 de zile (inclusiv), vorbim despre o alta infractiune si anume "vatamare corporala".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)
Batuta si alungata de acasa iahim87 iahim87 Am o cunostiinta care recent a fost batuta de sotul ei si alungata de acasa cu tot cu copil ( o fetita de 3 anisori). A batut-o pentru ca nu a vrut sa-i dea ... (vezi toată discuția)