in cazul in care in instanta am depus o contestatie cu privire la concediere in mod abuziv,iar primul termen de judecata s-a anulat pe motivul ca paratul(societatea)si-a schimbat adresa de sediu,(asta o face pt a nu fi gasiti),si nu poate fi citata,...
intrebarea mea este;
care este procedura de a ne apara un avocat din oficiu, deoarece atat eu cat si sotul meu am lucrat la aceeasi firma, am fost concediati abuziv,nu avem venituri,sau daca avem dreptul la un avocat din oficiu ,si care este procedura.
multumesc anticipat!
OUG nr.51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila prevede la art.6,lit.a) ca ajutorul public judiciar se acorda pentru plata onorariului de asigurare a reprezentarii asistentei juridice si apararii printr-un avocat numit sau ales.
Beneficiati de acest ajutor, in cuantum de 100%, daca venitul mediu lunar pe membru de familie, in ultimele 2 luni anterioare formularii cererii se situeaza sub nivelul de 500 lei.
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se adreseaza instantei care solutioneaza cauza.