avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

in cazul in care in instanta am depus o contestatie cu privire la concediere in mod abuziv,iar primul termen de judecata s-a anulat pe motivul ca paratul(societatea)si-a schimbat adresa de sediu,(asta o face pt a nu fi gasiti),si nu poate fi citata,...
intrebarea mea este;
care este procedura de a ne apara un avocat din oficiu, deoarece atat eu cat si sotul meu am lucrat la aceeasi firma, am fost concediati abuziv,nu avem venituri,sau daca avem dreptul la un avocat din oficiu ,si care este procedura.
multumesc anticipat!
OUG nr.51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila prevede la art.6,lit.a) ca ajutorul public judiciar se acorda pentru plata onorariului de asigurare a reprezentarii asistentei juridice si apararii printr-un avocat numit sau ales.
Beneficiati de acest ajutor, in cuantum de 100%, daca venitul mediu lunar pe membru de familie, in ultimele 2 luni anterioare formularii cererii se situeaza sub nivelul de 500 lei.
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se adreseaza instantei care solutioneaza cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un litigiu de contencios administrativ pot solicita avocat din oficiu? dragos-ionut dragos-ionut Sunt intr-un proces cu academia de politie pt a anula un act administrativ de exmatriculare (abuziva) de mai bine de 6 luni si simt ca imi este tot mai greu sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar - avocat cozma_mirela cozma_mirela \\"public\\" - nu pot edita titlul :) Buna ziua, Peste cateva zile am un proces pe civil, ,litigii de munca, prima infatisare pe fond. Crezusem ca ma ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu ama_44 ama_44 am o fata de 22 de ani care merge la scoala si e in proces cu tatal ei pentru pensia alimentara.Ea beneficiaza de avocat din oficiu? (vezi toată discuția)