avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu militar - vechime efectiva in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu militar - vechime efectiva in munca?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta
- stagiu militar este sau nu este socotit ca vechime efectiva in munca? L 263/2010 il evidentiaza ca perioada asimilata, iar L 446/2006 la art.3(6) "Perioada de timp în care o persoană îndeplineşte serviciul militar activ sau alternativ ori este concentrat sau mobilizat constituie vechime în serviciu sau stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale. Sunt exceptaţi de la prevederile acestui alineat elevii liceelor şi colegiilor militare."
Va multumesc.
Ajutați-mă și pe mine să înteleg, dacă mi se consideră ca perioadă asimilată, stagiul militar satisfăcut de 1 an si 4 luni început in septembrie 1977, imediat după terminarea unui liceu industrial, fară a fi angajat înaintea plecării în armată. Mă interesează dacă perioada armatei din 1977, se va lua in calcul ca perioada asimilată contribuției, ptr. calculul plații de rascumparare a anilor lipsa păna la minimul celor 15 ani de contributivitate. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

In perioada respectiva era in vigoare si Legea nr.3/1977 .. prin urmare, se poate presupune ca este un conflict de legi ...

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2022
iordantonio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime Marianis Marianis se considera vechime in munca stagiul militar obligatoriu? (vezi toată discuția)
Stagiul militar vechime in munca amramos amramos daca o persoana a plecat in armata din campul muncii,cu mentinerea contractului de munca,dupa cum este specificat in carnetul de munca,perioada cat a ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar se calculeaza la sporul de vechime? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, In ce conditii perioada stagiului militar se calculeaza la sporul de vechime? (vezi toată discuția)