avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa solicit respingerea unor probe?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa solicit respingerea unor probe?

Buna ziua
pot solicita respingerea unor probe intr-un litigiu de munca?
am fost concediat conf art 65 Codul muncii - pe motiv de desfiintare a postului , ca urmare a restrangerii activitatii.
firma a depus la dosar o decizie ( proces verbal) prin care hotarau desfiintarea postului. dar nu au depus nici o dovada ca acest act a fost inregistrat in registru de evidenta a Hotararilor AGA, registrui obligatoriu la orice firma.
mai mult conf art 131alin 4 din legea 31/1990 firmele sunt obligate sa publice hotaraile AGA in monitorul oficial pentru a fi opozabile tertilor
as putea cere respingerea acestui proces verbal?
si pe ce motiv?
( ca este fals, ca nu este statutar)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:18, 8 Noiembrie 2011
motivele invocate sunt desfiintarea postului ca urmare a restrangerii activitatii.
au depus la dosar un proces verbal incare se spune ca postul va fi desfiintat pentru ca firma nu are profitul pe care il asteptau ei, si o organigrama din care reiese ca postul nu mai exista.
atat.
dar nu au facut dovada ca aceste acte au fost in registrul de evidenta a hotararilor AGA ( registru obligatoriu pentru orice firma)
si as vrea sa cer respingerea acetui proces verbal ca nefiind...nu stiu, statutar, ce este fals, din moment ce nu au dovedit ca este inregistrat undeva..........
si atunci automat daca nu exista decizie de desfiinatre a postului, atiunci desfiinatrea postului nu este efectiva.
dar cum pot solicita respingerea probelor?
care este procedura?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
david - adrian1, utilizator
Probele propuse vor fi încuviinţate de către instanţă, după ce aceasta a cercetat dacă probele sunt admisibile şi după ce le-a pus în discuţia contradictorie a părţilor .
Instanţa va aprecia dacă probele propuse pot fi utile cauzei. În acest sens, art.167 alin. 1 C.proc.civ. stabileşte că „Dovezile se pot încuviinţa numai dacă instanţa socoteşte că ele pot să aducă dezlegarea pricinii …..”, iar în practica judiciară s-a decis că ori de câte ori se solicită o probă sau instanţa cântăreşte dacă este cazul să ordone o anumită probă din oficiu, ea este datoare să verifice problema concludenţei probei.

O parte se poate opune la o probă solicitată de cealaltă parte....
Puteti sa va opuneti, motivat, administrarii oricarei probe propuse de partea potrivnica (adica de fostul angajator). Oricum, instanta va decide care sunt probele pertinente, concludente si utile cauzei si acelea vor fi administrate.

Ceea ce ati scris in cele doua mesaje sunt mai degraba aparari pe fondul cauzei. Eu va sugerez, insa, sa incercati sa spuneti ceea ce ati scris aici, ca o motivare a opozitiei dvs. la administrarea probei cu cele doua inscrisuri, procesul verbal si organigrama. Pana la un punct este bine, iar la acel punct va va opri instanta.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Până când se poate cere proba ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Tatăl meu are un proces de moștenire - Apel. Fratele reclamant nu a depus înscrisuri. Iar al treilea frate a fost chemat și el în ... (vezi toată discuția)
Are dreptul judecătorul să considere că non necesara proba cu martori? scg scg Buna ziua, am solicitat proba cu martori și judecătorul mi a respins o pe motiv că oricum nu ar fi spus martorul ce voiam să aud. E o justificare corecta? ... (vezi toată discuția)