avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul rezervatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul rezervatar

Care sunt drepturile unui rezervatar in cazul unei a 2-a casnicii?
Daca nu exista copii in acest caz, cei din prima casnicie isi pierd drepturile?
Cel mai recent răspuns: prietena , utilizator 11:00, 9 Noiembrie 2011
Cu totul de acord, despre casatorie! Dar cand persoana care "te iubeste" spune: da, ne casatorim, dar dupa 10 ... 20 de ani nu vreau sa fiu pe afara - acum cand pers. resp. nu are nici casa nici alte bunuri, de parca ar fi picata.
Faptul ca putem discuta despre aceste aspecte, chiar am credinta ca se pot elimina multe... semnele de intrebare? sentimentele? scopul?
Puteti incheia o conventie matrimoniala.
Asa este! Am curiozitatea - sa vad ce va mai ramane din sentimente - si placerea - de a impartasi cu voi - acestei actualitati.
Conventia matrimoniala ramane valabila si in cazul cand unul dintre soti, moare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prietena a scris:

mi se pare o aberatie, ca o persoana care se recasatoreste si (...) a 2-a Zi "da coltul" - de fericire - sotul ramas in viata (...) sa dobandeasca parte a bunurilor la care nu a avut nici o contributie.
Din cate am mai intrebat in stanga si in dreapta, se pare ca sotul supravietuitor vine la mostenirea tuturor bunurilor dobandite de defunct, chiar daca acesta moare in a 2-a Zi dupa casatorie...
Aici consider ca este strigator la cer, mai ales cand ai copii.



Da exact asa este!
Indiferent cat de aberant ar parea.

Sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat.

Chiar daca ieri incheiau casatoria la starea civila si astazi sta unul pe marginea gropii celuilalt, cantandu-i vesnica pomenire!! ( :) nu mai stiu cum sa o spun ca sa se inteleaga)

Dar de ce vi se pare aberant?
Credeti ca descendentii (copiii) mostenesc pentru ca au avut vreo contributie la ceva!?
Nu, nu! E viceversa. Mostenesc pentru ca a avut MORTUL o CONTRIBUTIE ...la facerea copiilor! (datorita legaturii lor de rudenie).

Sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat datorita calitatii lui de SOT (nu are importanta nici cat de tare il iubea, nici cat de bine se pricepea la "exercitiile preliminare facerii copiilor" :), etcetera).

Legea trebuie sa se ingrijeasca de cei multi.
Ori ar fi nedrept daca legea nu ar chema la mostenire pe sotul supravietuitor doar pentru ca exista cativa care se ingrijesc de insuratoare atunci cand ar trebui sa se ingrieasca de cosciug si de cele trebuitoare pentru inmormantare (ghici cine va fi supravietuitorul).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
romascanu, moderator
Supravietuitorul? ....
Sa fie cel care nu asteapta momentul potrivit, fiind constient ca se intrec altii care nu-l asteapta? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire simsimona simsimona Buna ziua. Bunicul meu a avut 2 casatorii. Bunurile dobandite in prima casatorie au fost vandute catre o nepoata, ramanandu i doar terenul extravilan in ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul sotului supravietuitor marcu_elena2000 marcu_elena2000 in cazul mostenirii apartamentului,in situatia in care nu au existat copii in timpul casatoriei(apartamentul cumparat de ambii soti in timpul casatoriei),mai ... (vezi toată discuția)