avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi pot cauta tatal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi pot cauta tatal?

Buna ziua,

Ma numesc Roxana si as dori sa aflu cum imi pot da tatal in cautare?Nu mai stiu nimic de el de 4 ani.Parinti mei sunt divortati de cand aveam eu varsta de 2 ani. Acum in ultimi 4 ani tatl meu nu ma mai cautat deloc.As dori sa aflu cum imi pot da tatal in cautare?
Odata am avut nevoie de semnatura si l-am cautat cu politia,cum ar trebui sa procedez?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
DutaRoxana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea-Ionescu , utilizator 20:11, 7 Noiembrie 2011
La politie.
Plangerea pentru abandon familial se depune la politie sau parchet .
Ati mai putea incerca sa depuneti o cerere in acest sens la Evidenta Populatiei la care sa anexati copie dupa certificatul de nastere si CI. Nu stiu daca EP va vor raspunde dar nu pierdeti nimic daca incercati.
Parca suna mai frumos, decat sfatul cu plangerea.
Multumsc frumos, domnule avocat.:)


Activitatea de furnizare a unor date cu caracter personal din Registrul national de evidenta a persoanelor este reglementata de OUG nr.97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, Hotararea Guvernului nr.113/1997 privind continutul, actualizarea si valorificarea datelor din Registrul National de Evidenta a Persoanelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de Legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit acestor acte normative, furnizarea unor date cu caracter personal se poate realiza numai dupa obtinerea, in prealabil, a consimtamantului scris al persoanelor vizate. Consimtamantul persoanelor vizate nu este necesar atunci cand exista un temei legal justificat.

Se considera temei legal justificat, solicitarile unor date cu caracter personal primite din partea organelor de politie, [...]



[ link extern ]

Poate face o cerere la Serviciul de Evidenta a Persoanei si daca este in tara va fi gasit cu siguranta, insa fara acordul dumnealui nu ii vor fi comunicate datele, din pacate. Iar in atatia ani avea timp sa ''anunte'' unde locuieste, deci ma indoiesc ca isi va da acordul.

Daca face plangere la politie, cum a sugerat @Alex_Munteanu, va fi mult mai usor sa fie gasit. Iar ulterior, asa cum i s-a sugerat, isi poate retrage acea plangere.

Alte discuții în legătură

Cum aflu de o persoana decedata stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua cum aflu de o persoana decedata daca nu are ultima adresa unde pot intreba infara de politia teritoriala ,,unde o mai pot gasi ,,nu o gasesc nici la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara crystyna80 crystyna80 Buna tuturor,am si eu o intrebare la care nu am raspuns si sper ca cineva de aici sa ma ajute.Acum 10 ani l-am dat in judecata pe tatal copilului meu(nefiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters48919 ContSters48919 Daca in urma citatiei unul din succesori nu se prezinta deoarece este plecat in strainatate cu domiciliul necunoscut, iar un altul nu se prezinta deoarece nu ... (vezi toată discuția)