avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... audiere ca martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

audiere ca martor

Buna ziua,

Urmeaza sa fiu audiat ca martor in doua procese penale pentru infractiuni de coruptie. As dori sa stiu urmatoarele:
1. Am senzatia ca nu imi mai amintesc declaratiile. Este vreo problema?
2. Imi pot fi adresate intrebari suplimentare ( fata de ceea ce este deja in declaratie)? Avocatii inculpatilor pot face acest lucru ? Cred ca acestia vor pune o mare presiune asupra noastra ca sa isi scoata basma curata clientul.
3. Daca precizez ca imi mentin declaratia, exista vreun risc ca declaratiile date in faza de UP sa se intoarca impotriva mea? Se mai pot face completari la o declaratie ? Sau numai daca esti intrebat cu privire la aceea chestiune? In cazul in care declar ca imi mentin declaratia mi se vor mai pune si alte intrebari?
Am ceva emotii dat fiind ca nu am mai participat la astfel de procese. Ar trebui sa fiu ingrijorat?De cate ori poti fi citat ca si martor in aceeasi cauza....dat fiind ca audierea are intr-o alta localitatea decat cea de domiciliu ( motive financiare).

Va multumesc in avans pentru informatii!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:15, 7 Noiembrie 2011
1. nu este nici o problema insa in general veti fi intrebat daca va mentineti cele declarate in cursul urmaririi penale.
2. normal ca avocatii apararii pot pune orice intrebari care sunt in favoarea clientului lor.
3. vi se pot pune ORICE intrebari au legatura cu cauza si care pot duce la aflarea adevarului. puteti fi citat ori de cite ori este nevoie, insa rar se intimpla sa fiti citat de mai multe ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala fordfiesta fordfiesta Buna ziua sunt martor intr-un dosar de furt ,am fost audiat de catre politist ,dupa care inculpatul a primit clasare din partea procurorului ,s-a formulat ... (vezi toată discuția)
Audiere in dosar penal, temeri in privinta avocatului reclamantului alla1975 alla1975 Buna ziua, intr-un dosar penal cu acuzatie de tentativa de omor, la termenul cand voi fi citat pentru declaratii vrea sa asiste si avocatul reclamantului, ... (vezi toată discuția)