avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este legala suplimentarea duratei suspendarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este legala suplimentarea duratei suspendarii dreptului de a conduce?

in luna mai, anul curent mi-a fost aplicata o amenda de circulatie si suspendarea pe o luna a permisului.Am contestat sanctiunea in instanta, am luat permisul de la politiesi am circulat pana la termenul stabilit de instanta trspectiv 27.10.2011. La termen aceasta a fost respinsa(contestatia) sentinta ramanand def si irevocabila de la data pronuntarii respectiv 27.10.2011, urmand ca in 15 zile sa predau carnetul.Azi cand am fost la politie mi s-a spus ca am 2 luni suspendat permisul deoarece am contestat pv
.Intrebarea mea este E LEGAL?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:31, 8 Noiembrie 2011
nu este legal,obtineti un document in sensul ca aveti permisul suspendat pe o perioada de inca o luna pentru motivul care l-ati enumerat si faceti o noua contestatie.bafta!!!
Nu este legal si va trebui sa cereti politiei sa va justifice scris motivul suplimentarii.Cereti audienta la seful politiei si eventual cereti ajutorul unui avocat de profesie.
Masura luata de politie de a va suplimenta durata suspendarii dreptului de a conduce nu este legala. Politia aplica (nu stiu daca in toate judetele) aceasta masura ca "pedeapsa pentru faptul ca ati indraznit sa contestati procesul verbal de contraventie. Este un abuz din partea politiei. Actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat de 2 ori pentru aceeasi fapta bogdanvas bogdanvas in luna mai 2012 mi sa suspendat permisul pentru neacordare de prioritate,pt 30 zile,dupa expirarea celor 30 zile am mers la politie si am ridicat ... (vezi toată discuția)
Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)
Majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere radu romanessi radu romanessi In data de 12.02.2010 prin sentinta Tribunalului Cluj mi s-a respins plangerea impotriva suspendarii permisului de conducere. Sentinta ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)