avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdere cota dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdere cota dupa succesiune

In luna august am incheiat o succesiune pentru o casa in urma careia mie mi-a revenit 3/4 iar fratelui meu 1/4 ,in acel moment el neavand nici o intentie de a-si ceda cota.In luna septembrie,dupa ce i-am platit o suma de bani,el a acceptat sa-mi doneze printr-un act de donatie la notar cota sa.Saptamana trecuta a venit cineva de la banca cautandu-l pe fratele meu care are datorii la aceasta,datorii facute cand avea domiciliul pe adresa pe care s-a facut succesiunea si la care eu am acum domiciliul.Fratele meu in acest moment nu are nici un fel de venit si nici o proprietate pe numele sau,nefiind nici casatorit.Trimisul bancii mi-a spus ca daca fratele meu nu-si plateste datoria si nici nu are proprietati este posibil sa se anuleze actul de donatie de catre firma de recuperari ,cota sa sa revina bancii pana la plata datoriei.Va rog sa-mi spuneti daca este posibil acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:48, 7 Noiembrie 2011
da, este posibil prin instanta....consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să îmi doneze o proprietate cu clauză de neînstrăinare 49 de ani. n-o s-o pot vinde nici după decesul lor? Ionut61 Ionut61 Parintii mei vor sa imi lase o proprietate prin donatie dar cu clauza sa nu o pot instraina 49 de ani ! Intrebarea mea este sa zic daca ei mor la 5 ani de la ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate cdtr cdtr Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)