avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Compararea legislatiei contraventionale din Romania cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Compararea legislatiei contraventionale din Romania cu cea din Moldova

Buna ziua, mi-ar putea raspunde cineva despre reglementarea masurilor de asigurare in procedura contraventionala in Romania si anume prin ce acte normative ele sint legiferate. La noi exista un articol special in Codul Contraventional, dar in legislatia Romaniei nu este asa Cod, prin urmare daca este posibil mi-ati putea spune unde as putea gasi date despre:
a) reţinerea contraventionala;
b) aducerea silită;
c) înlăturarea de la conducerea vehiculului;
d) examenul medical pentru constatarea stării de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe;
e) reţinerea vehiculului
Mersi mult, daca este posibil macar niste adrese online sau denumiri de acte
Cel mai recent răspuns: svetik , utilizator 20:38, 13 Noiembrie 2011
ok, dar de ce este indicat despre Noul CPP din 01/07/2010, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 486 din 15/07/2010, dac la moment nu este in vigoare????
CPP - 1968 ?????? am gasit si un CPP publicat in MONITORUL OFICIAL NR. 78 din 30 aprilie 1997,Republicat în temeiul art. IV din Legea nr. 141/1996, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 14 noiembrie 1996.
totusi care e ????
daca puteti trimiteti-mi adresa electronica....si in genere aveti un site oficial, unde sint publicate toate actele normative cum la noi, exp. www.justice.md
Toate codurile au fost publicate in Monitorul Oficial, problema este ca nu au fost adoptate legile de aplicare.

In 1997 a fost republicat. [ link extern ]

--

Gasiti toata Legislatia din Romania din 1864 pana in prezent pe: [ link extern ]

Gasiti proiectele de legi si hotarari pe: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
offffff, ce sistem incurcat aveti (fara suparare)...

inseamna ca CPP din 1997, pe care vi l-am indicat e CPP din 1968, dar cu anumite modificari

bun si cind faci referire la el scrii la datele publicarii anul 1968 ori 1997.....ori si unul si altul
Scrii Codul de Procedura Penal si atat, se stie despre ce e vorba. Este destul de incurcat dar avand in vedere ca am aderat la UE a trebuit sa facem o multime de modificari, dupa cum cred ca ati vazut in pagina legii. Este destul de greu de urmarit tot sistemul legislativ dar cu putin timp si atentie se reuseste.

Ganditi-va ca Romania exista ca stat si legislatie din 1859, pe cand Republica Moldova este din 1990

Anul urmator probabil va intra in vigoare noul cod de procedura penala si referirea se va face cum se face acum la codul civil. La cel actual i se spune simplu „Codul Civil” iar celui vechi i se spune Codul Civil din 1865 sau Codicele civil al lui Cuza.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

In drept ce argumente as putea invoca in cazul unei contestatii a procesului -verbal anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la instiintarea de plata de pe pvb calandrino calandrino Astazi am depus la Judecatoria Botosani o contestatie a PVB si am invocat pct. 4 din Legea nr. 526/2004, care prevede ca "in cazul in care contravenientul a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)