avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna seara, va rog ... imi poate spune cineva daca mai este valabil si pana cand Contractul colectiv de munca la nivel de ramura - cultura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:59, 25 Noiembrie 2011
In contractul colectiv de munca unic la nivel nationa 2007-2010, art.78 (1) scria ca "La incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii acorda acestuia o compensatie de cel putin 1 salariu lunar,in afara drepturilor cuvenite la zi".Daca acest contract nu mai este valabil si CCM,la nivel de unitate(firma) nu exista, am dreptul la acest salariu,cand mi se face lichidarea din firma?
Din pacate sunt ferm convins ca acest drept a disparut odata cu reglementarea ce-l acorda.
De fapt ce spuneam eu in partea a doua a mesajului anterior?!
romanik a scris:

In contractul colectiv de munca unic la nivel nationa 2007-2010, art.78 (1) scria ca "La incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii acorda acestuia o compensatie de cel putin 1 salariu lunar,in afara drepturilor cuvenite la zi".Daca acest contract nu mai este valabil si CCM,la nivel de unitate(firma) nu exista, am dreptul la acest salariu,cand mi se face lichidarea din firma?

Acest CCMN nu mai este in vigoare de la 01.01.2011 ... puteti beneficia de salarii compensatorii numai daca acestea sunt prevazute in ccm aplicabil angajatrului sau in reg.intern al acestuia ...
Buna ziua am o nelamuririe cu privire la stabilirea informatiilor publice si cu caracter confidential pe care angajatorul le va pune la dispozitia reprezentantilor angajatilor si data pana la care urmeaza a indeplini aceasta obligatie ,trebuie consemnate in procesul verbal incheiat la prima sedinta de negociere(la nivel unitate)?
Da, acestea vor trebui sa fie consemnate la prima sedinta de negociere in procesul-verbal .

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective Wollfe Wollfe Buna ziua In cazul unor concedieri colective este obligatorie plata unor compensatii? Este ceva trecut in legislatia muncii? chiar daca nu este prevazut ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)