avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna seara, va rog ... imi poate spune cineva daca mai este valabil si pana cand Contractul colectiv de munca la nivel de ramura - cultura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:59, 25 Noiembrie 2011
In CCMUN valabil pana in 2010 se specifica faptul ca femeile insarcinate pot beneficia de o compensatie de 15% din brut, minim 6 saptamani din concediul de maternitate. Mai este in vigoare acest drept?
nicoletamino a scris:

In CCMUN valabil pana in 2010 se specifica faptul ca femeile insarcinate pot beneficia de o compensatie de 15% din brut, minim 6 saptamani din concediul de maternitate. Mai este in vigoare acest drept?

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... in prezent, acea prevedere este valabila numai daca este inserata in ccm aplicabil angajatorului sau in c.i.m. ori in reg.intern al acestuia ...
Revenind la intrebarea trebuie sau nu trebuie CCM:

in urma unui control pe santier trebuie sa ma prezint cu actele la ITM. In instiintare mi se cere. Eu stiam ca de la 21 de angajati trebuie sa-l intocmesti. Soc. are 11 activi.

Multumesc anticipat!
july16 a scris:

Revenind la intrebarea trebuie sau nu trebuie CCM:

in urma unui control pe santier trebuie sa ma prezint cu actele la ITM. In instiintare mi se cere. Eu stiam ca de la 21 de angajati trebuie sa-l intocmesti. Soc. are 11 activi.

Multumesc anticipat!

Daca societatea are numai 11 salariati , atunci nu este obligata la ccm ... de fapt, legea prevede ca numai negocierea ccm este obligatoriei nu si incheierea lui la unitatile cu peste 21 de salariati ...

Instiintarea este un tipizat folosit de catre toate ITM-urile ... dvs va prezentati cu celelalte acte care vi s-au solicitat ...

Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective Wollfe Wollfe Buna ziua In cazul unor concedieri colective este obligatorie plata unor compensatii? Este ceva trecut in legislatia muncii? chiar daca nu este prevazut ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)