avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... va rog ajutati-ma cu un raspuns,ca nu stiu altundeva ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

va rog ajutati-ma cu un raspuns,ca nu stiu altundeva unde sa mai intreb!

am un copil nascut in romaia cu un cetatean american,copiul poarta numele tatalui,este recunoscut.i-am facut pasaport si certificat de nastere amercan si romanesc deci nu are nevoie de viza.Nu suntem casatoriti.el este plecat deja in america si urmeaza sa plec si eu cu copilul.as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc ca sa pot parasi tara fara probleme cu copilul meu minor ?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 27 Noiembrie 2011
In principiu, pentru a iesi cu copilul din tara va trebuie o declaratie notariala din partea tatalui prin care acesta isi da acordul sa parasiti tara impreuna cu copilul.

Ce fel de viza aveti Dvs.?
Sa intelegem ca aveti pentru copil pasaport doar romanesc? Sau aveti si american? Declaratia tatalui ca este de acord sa plecati cu minorul consider ca este obligatorie. Daca nu aveti posibilitatea ca inainte de a pleca sa solicitati instantei ca domiciliul copilului sa fie fixat la dvs. sa va fie incredintat minorul spre crestere si educare, iar pe baza sentintei nu mai aveti nevoie de aprobari din partea tatalui.
Justitiarul71 a scris:
Sa intelegem ca aveti pentru copil pasaport doar romanesc? Sau aveti si american?

Din ceea ce a scris @iosif1987 aici:
[...]i-am facut pasaport si certificat de nastere amercan si romanesc deci nu are nevoie de viza.

Eu inteleg ca are si pasaport american. Si mai inteleg ca scopul este acela de a merge la tatal copilului. De aceea eu am intrebat ce fel de viza are de la ambasada. Dar daca tatal figureaza in certificatul de nastere, cred ca are nevoie si declaratie din partea acestuia pentru a parasi tara impreuna cu copilul.
Problema utilizatoarei pare sa fie faptul ca dansa nu primeste viza.

Posibil sa fi nascut acolo dar sa fi depasit termenul limita al vizei (nu a venit inapoi sa o reinnoiasca sau nu a aplicat pentru prelungire) si sa fie nevoita sa se intoarca in tara / expulzata.

Daca acesta este motivul, acum o noua viza este ceva mai greu de obtinut...
viza de logodnica am si am si declaratie de la el cand a fost aici ,dar expira pana plecam....e valabila doar pana pe 31 decembrie 2011...si ma gandeam daca poate el sa faca o declaratie la un notar din zona,sa imi trimita mie declaratia ,eu sa o traduc si sa o legalizez aici..?ar fi valabila?multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
iosif1987, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordare viza sua coldmountain coldmountain Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport alexandraciobotar alexandraciobotar buna ziua.am nascut anul acesta in italia,vreau sa merg luna asta in romania sa fac certificat de nastere si pasaport.as vrea sa stiu daca e nevoie de procura ... (vezi toată discuția)
Declaratie pasaport si procura trecere frontiera minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in leg cu urmatoarea problema: Vreau sa plec in Spania cu fiul meu minor, la tatal sau care lucreaza acolo. Nu sunt ... (vezi toată discuția)