avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... va rog ajutati-ma cu un raspuns,ca nu stiu altundeva ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

va rog ajutati-ma cu un raspuns,ca nu stiu altundeva unde sa mai intreb!

am un copil nascut in romaia cu un cetatean american,copiul poarta numele tatalui,este recunoscut.i-am facut pasaport si certificat de nastere amercan si romanesc deci nu are nevoie de viza.Nu suntem casatoriti.el este plecat deja in america si urmeaza sa plec si eu cu copilul.as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc ca sa pot parasi tara fara probleme cu copilul meu minor ?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 27 Noiembrie 2011
Declaratia poate fi autentificata de un notar american, dar in acest caz trebuie apostilata conform Conventiei de la Haga din 1961, de catre secretarul de stat american din statul in care functioneaza notarul. Ar fi fost bine sa precizati in ce stat se afla.
Pe langa datele de identificare ale tatalui, ale copilului si ale dumneavoastra, declaratia trebuie sa mai cuprinda:
- perioada si scopul deplasarii;
- ruta urmata pana in statul de destinatie;
- daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, mentionandu-se adresa la care va locui, sau daca se intoarce insotit de aceeasi persoana sau de altcineva.

Va fi necesar apoi sa obtineti o traducere legalizata a declaratiei.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
yvk, utilizator
multumesc mult de tot :)va doresc numai bine si sanatate:)multumesc :thumbup:
@iosif1987

In 8 noiembrie in alt topic ati scris:

daca nu vor sa iti dea viza nu iti da.......eu am mers la ambasada sa cer viza de vizita'tor sa imi duc copilu la tatal lui care este acolo si e cetatean american...sa il vada rudele lui de acolo....si ghice ce.??nu miau dat viza........iti poti inchipui cum iam spus tatalui copilului meu .'''stii imi pare rau dar nu iti poti vedea fiul pentru ca asa vrea d-mna consul??si cum a acceptat el vestea..??deci...copilul meu fiind cetatean american ....in fata mea erau fete care luau viza ca painea calda ...cica se duceau in vizita la prieteni......si asa stam noi de un an dupa o amarata de viza

www.avocatnet.ro/content/for...

Sper ca intr-adevar ati reusit de atunci pana acum sa obtineti ''viza de logodnica''. Altfel ar fi pacat de timpul si sufletul puse in raspunsuri de oamenii care le dau.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare viza sua coldmountain coldmountain Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport alexandraciobotar alexandraciobotar buna ziua.am nascut anul acesta in italia,vreau sa merg luna asta in romania sa fac certificat de nastere si pasaport.as vrea sa stiu daca e nevoie de procura ... (vezi toată discuția)
Declaratie pasaport si procura trecere frontiera minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in leg cu urmatoarea problema: Vreau sa plec in Spania cu fiul meu minor, la tatal sau care lucreaza acolo. Nu sunt ... (vezi toată discuția)