avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie.

Sunt casatorita de 4 ani , acum 2 ani mi-am dat demisia de la locul de munca dar nu inainte de a avea o discutie cu sotul meu in care el mi-a spus ca ma va sustine financiar si ca imi va gasi un alt job , problema este ca de cate ori ne certam el nu imi da bani pentru a face cumparaturi si ma refer la mancare nu la alte lucruri necesare oriacrei femei iar aceasta stare poate dura zile bune . Intrebarea mea este ce pot sa fac sa il determin sa fie responsabil si sa nu ma mai maltrateze psihic ignorand faptul ca suntem o familie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters228799 , utilizator 17:43, 9 Noiembrie 2011
Si cine sa va dea acest venit? Sotul nu poate fi obligat la asa ceva.

Eu cred ca vinovatul sunteti in primul rand Dvs. si asa cum a spus un utilizator mai sus, solutia nu este in justitie, ci in schimbarea atitudinii. Nu inteleg cum cineva apt de munca se poate complace intr-o astfel de situatie. Cautati-va un job si nu veti mai depinde de nimeni!
M-as duce in clipa asta sa muncesc , dar in ziua de azi este foarte greu sa gasesti ceva cat de cat ok , am terminat o facultate totusi si nu vreau sa ajung sa muncesc pe 600 lei ca vanzatoare si cum foarte bine stii daca nu ai pe cineva care sa te sprijine nu te baga nimeni in seama am lucrat mult timp la stat si 3 ani in privat ce am vazut pentru mine nu difera cu nimic pentru ca tot relatiile functioneaza si daca mai arati si bine uneori este un dezavantaj.
Multumesc, dar nu fac parte din acele femei care asteapat sa li se dea discutia mea avuta cu sotul a fos ca imi va gasi el ceva mai bun nu mai bine platit pentru ca salariul era f bun dar vroiam mai mult pe plan profesional . Jocul lui a fost sa ajung la mana lui pentru ca eu trebuie sa-i suport toate refularile lui .
600 de lei sunt bani putini in zilele astea, de acord, dar vi se pare mai demn sa fiti la cheremul sotului pentru banii de MANCARE?
Daca ati terminat si o facultate, eu cred ca aveti sanse sa castigati mai mult, chiar si fara vreo interventie din partea sotului.

Sorana2011 a scris:

Nu exista copii, dar eu stiu ca in Art. 2 din Codul Familiei scrie asa :
Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material. Stau si ma intreb, unde este sprijinul moral si material in casnicia noastra?Chiar nu poare fi tras la raspundere ?

Doamna,
Codul Familiei nu obliga pe nimeni sa manifeste prietenie si afectiune pentru alta persoana.
Nu cred ca v-ati casatorit sperand ca legea il va obliga pe sotul dvs sa va intretina si sa va sprijine, ci pentru ca erati sigura ca asta va face, fiindca va iubeste.
Acum vreti sa il determinati cu forta, sa va poarte de grija? Nu e ciudat?
Cand ceva nu merge bine, oamenii incearca sa repare sau pleaca pur si simplu de langa un partener neserios.

Cred ca intrebarile pe care ar trebui sa (vi) le puneti sunt altele.

PS. Dupa cunostintele mele, puteti cere, in cadrul procesului de divort o pensie de intretinere in anumite conditii, prevazute de lege.
Un avocat vi le poate, la o adica, trece in revista.
Multumesc pentru raspuns si pentru timp , voi incerca sa fac tot ce pot .

Alte discuții în legătură

Exista vreo solutie legala?!? pensie alimentara din strainatate eliana10 eliana10 buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie si as dori sa stiu daca am vreo solutie: sotul meu lucreaza in strainatate de aprox. 2 ani, eu ramanand acasa cu doi ... (vezi toată discuția)
Divort SLC1969 SLC1969 Buna ziua, In primul rand vreau sa va felicit pentru realizarea acestul site. As vrea daca puteti sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)