avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Recuperare prejudiciu fost angajat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Recuperare prejudiciu fost angajat

buna ziua, detaliile ar fi urmatoarele:
- functionar public, pensionat intre timp, nu depune in termen o solicitare de rambursare sume CAS si sumele nu mai pot fi recuperate, creand prejudiciu institutiei;
- abia dupa pensionare, se constata prejudiciul amintit;
- avand in vedere calitatea de fost functionar public, raspunderea civila se va angaja in baza Legii 188/1999 sau a Codului muncii?
cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:45, 9 Noiembrie 2011
se va avea in vedere calitatea avuta de acesta pe perioada cat a lucrat in institutie, raportat la legea fundamentala in materie Codul Muncii
perfect adevarat, insa, ca fost angajator, institutia nu poate folosi integral dispozitiile Legii 188/1999 si ma refer mai ales la dispozitia de imputare pe care nu o mai poate emite, nemaiavand raporturi de serviciu cu fostul functionar. solutia pe care o vad este ca (si apreciez anticipat o confirmare) institutia sare peste dispozitie, incearca amiabil stingerea creantei si, in caz contrar, se adrseaza instantei de contencios. zi excelenta!
io cred ca mai degraba ii puneti sare pe coada....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de impunere emisa pe numele unui fost functionar public sininen sininen Ce parere aveti, se poate elibera o decizie de impunere de restituire a unor sume de bani necuvenite, unui fost functionar public, in prezent angajat la un alt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)