avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa foto intro plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa foto intro plangere contraventionala

Am contestat un p-v de contraventie intocmit de Politia rutiera.
Prin actiunea introductiva de instanta am cerut ca mijloc de proba si inregistrarile facute de aparatul radar (video, foto, orice imagine).
Prin Intampinare acestia spun ca nu pot pune la dispozitia instantei fotografii cu abaterea constatata deoarece caseta video a fost refolosita!!!!!
Deci nu au nicio proba in afara constatarilor facute prin acel p/v, pe care am refuzat sa-l semnez.
Ce sa raspund acum instantei ?..caci inteleg ca nu au cum proba vinovatia mea! (am depasit viteza regulamentara...dar nu au nicio proba in acest sens!)

Va multumesc.:coffee:
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:19, 27 Septembrie 2008
Faptul ca nu exista nici un mijloc de proba care sa dovedeasca vinovatia dvs. este un argument ca ...nu ati depasit viteza. Instanta nu poate sa se pronunte fara o dovada.Puterea afirmatiei politiei in acest caz trebuie sa fie aceiasi cu a dvs. Dovada se face cu mijloace tehnice omologate. Atentie insa pe viitor sa respectati regulile de circulatie. Este in primul rand interesul dvs.
vai dl. avocat, dar aveti rol de preventie pt. justitiabil?

@mihnea:
uite o motivare:

Consider ca procesul verbal este în mod nelegal întocmit pentru următoarele motive :
Procesul verbal nu indică niciun mijloc de proba care să confirme situaţia de fapt reţinută în cuprinsul său. Deşi legislaţia internă, respectiv O.G. 2/2001, nu prevede obligaţia pentru agentul constatator de a indica probe în dovedirea faptei, practica Curţii Europene a Drepturilor Omului este constantă în a considera contravenţiile din dreptul intern român ca fiind „infracţiuni”. În aceste condiţii, proba celor imputate se face după regulile din procedura penală, cel acuzat (respectiv contravenientul) beneficiind de prezumţia de nevinovăţie, prezumţie care poate fi răsturnată doar prin administrarea de probe clare şi concludente.
În acest sens s-a pronunţat şi Curtea Europeană în cauza Anghel contra România, motivându-se ca procedura în materie contravenţională este asimilată procedurii penale, iar stabilirea vinovăţiei doar pe baza afirmaţiilor agentului constatator cuprinse în procesul verbal, încalcă dreptul la un proces echitabil, drept fundamental cuprins în art. 6-1 din Convenţie.(România este parte la CEDO, astfel că, potrivit art. 11 şi art. 20 din Constituţie, aceste dispoziţii ale Conventiei fac parte din dreptul intern .)

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis pentru depasire linie continua ritter76 ritter76 Am avut azi urmatoarea situatie: Veneam acasa dinspre Brasov spre Buzau, si la un moment dat intr-o localitate ma trezesc in spate instantaneu cu o masina ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru depasirea vitezei si pentru lipsa centurii de siguranta mehrom mehrom am fost oprit de un agent de circulatie in localitate cu 68 la ora.M-am oprit am pregatit actele intretimp nu mai aveam centura de siguranta.A luat actele de ... (vezi toată discuția)
Contestare suspendare permis, depasirea vitezei legale MoniTomi MoniTomi Am fost inregistrat cu o viteza de 112 km/h in localitate, insa intre momentul inregistrarii, si locul in care am fost oprit au trecut cam 10 minute si am ... (vezi toată discuția)