avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor nastere copil 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor nastere copil 2011

Buna ziua.Sunt angajata unui liceu, iar peste o saptamana urmeaza sa nasc.M-am interesat atat pe internet cat si la liderul de sindicat unde suntem afiliati, si am inteles ca as avea dreptul la un ajutor de nastere cf art 51 lit.c din CCMN, de un salariu mediu pe unitate. Contabila sefa sustine ca acest ajutor nu se mai acorda, dar refuza sa spuna baza legala.Merita sa mai fac cerere pt.acordarea acelui ajutor? Sunt cumva alte prevederi legate de acest lucru, avand in vedere ca unitatea unde lucrez este institutie bugetara? Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 8 Noiembrie 2011
Contractul colectiv de munca la nivel national nu a mai fost reinnoit pentru 2011; nu mai este valabil. Acum se merge pe legea dialogului social, Legea 62/2011.
Dragos Negoitescu a scris:

Contractul colectiv de munca la nivel national nu a mai fost reinnoit pentru 2011; nu mai este valabil. Acum se merge pe legea dialogului social, Legea 62/2011.

Nu se merge numai pe legea dialogului social ... mai exista ccm inca in vigoare , o lege nu poate anula o conventie intre parti.

Legea nr.62/2011 nu reglementeaza acordarea ajutorului pentru nastere .. acesta se acorda numai daca este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ajutor nastere biloida biloida Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa plateasca ajutorul pentru nastere cf. CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de nastere conform contractului colectiv de munca annemarye82 annemarye82 Imi puteti spune daca,fiind agajat al M.A.I, am dreptul la ajutorul de nastere conform art 51 lit c din contracul colectiv de munca la nivel national. Multumesc (vezi toată discuția)
Acordarea salariului mediu pe societate pentru nastere katerina13 katerina13 Buna ziua, am nescut decurand si vreau sa stiu daca am dreptul conf. codului muncii 2011-2014 la acordarea unui salariu mediu pe societate, mentionez ca firma ... (vezi toată discuția)