Mi s-a p[us o poprire pe pensie in urma unui litigiu de munca ( am pierdut procesul si a tyrebuit sa platesc chelt de judecata ). Deoarece era vorba in urma unui recurs, am aflat dupa vreo luna de aceasta situatie, iar partea adversa rin avocat la capelat la un exec jud pentru poprire prin casa de pensii. La o suma de 600 ron Avocatul si-a mai adaugat 500 ron ca onorariu in faza de executare, plus cheltuielile executorului vreo 90 ron. Total vreo 1200 ron, opriti in 2 luni, jumatate din pensie oprita in fiecare luna. Va rog sa ma lamuriti daca s-a procedat corect nu ar fi trebuit sa mi se retina 30 % ? Dupa ce s-a finaliyat poprirea am mers la executor sa imi dea o hartie cum ca s-a efectuat intreaga poprire, el m-a trimis la Casa de Pensii, iar casa de pensii inapoi la el. Vreau sa se incheie dosarul de urmarire si sa am dovada sumelor retinute. Mai mult executorul la dara somarii mele nu mi-a dat nici o chitanta a sumei pentru onorariul avocatului, eu am obtinuta-o cu chiu cu vai acum cand am fost la el.Cum sa procedez ? Multumesc.
Potrivit art.409 alin.1 lit.b C.proc.civ., pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Executarea silită încetează dacă s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor. Prin urmare, executorul judecatoresc trebuie sa va dea titlul executoriu cu mentiunea pe el ca s-a stins obligatia.
Va multumesc pentru rapuns, dle Elis. Am avut o discutie cu executorul, acesta mi-a spus sa marg eu la Casa de Pensii si sa solicit un inscris din care sa reiasa ca a fost retinut intregul debit. Am mers insa acestia mi-au spus ca ei nu imi dau nimic deoarece este obligatia executorului. Am revenit si am discutat iar cu executorul, ( femeie ) care a inceput sa tipe la mine sa nu o mai deranjez, ca pe ea nu o mai intereseaza nimic. A solutionat poprirea si este problema mea mai departe. As vrea sa-i fac o plangere impotriva acesteia, pentru ca au fost mai multe ``greseli`` ale acesteia, printre care faptul ca mi-a oprit 50 % din valoarea pensiei brute, la data cand m-a somat sa achit acel debit a refuzat sa port odiscutie personala cu aceasta pe tema somatiei si debitului, la data cand a trimis catre mine somatia nu mi-a inmanat toate actele de executare ( calcul sume, comision, chitanta avocatului pentru onorariu in faza de executare, etc ) Avocatul a cerut initial un onorariu de 1000 ron, apoi s-a acceptat 500 ron la un debit de 600 ron. la intrebarea mea pusa executorului ca este prea mare suma solicitata, acesta mi-a spus ca putea sa-si puna si 100.000.000 lei. Iar nici pana acum mi se refuza in continuare eliberarea unui inscris precum ca s-a inchis dosarul de executare. Ce ma sfatuiti ? Cu respect deosebit, va multumesc.
Executare silita
oana_cristia
In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron.
Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)