avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este legal ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este legal ?

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca este legal ca un cetatean oarecare sa ma inregistreze, de exemplu cu un telefon mobil, declarand diverse lucruri, vorbesc despre orice, nu ma refer la un subiect anume, si ulterior sa se foloseasca de aceste inregistrari pentru a imi prejudicia imaginea ? De exemplu in fata familiei sau a cunoscutilor.
Nu am nici un fel de conflict/proces/etc cu nimeni, vreau sa stiu doar informativ, in caz ca s-ar intampla, avand in vedere ca sunt inconjurata de persoane capabile de astfel de lucruri, din pacate.
Spuneti-mi va rog, si daca aceste lucruri se gasesc in noul cod civil si in situatie afirmativa, cam care ar fi articolul respectiv, care vorbeste despre acest lucru ?
Multumesc tuturor pentru implicare
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:24, 8 Noiembrie 2011
art 70 si urm NCC va lamureste cu privire la acest aspect.
De asemenea cititi art 71-77 despre dreptul la viata privata, la demnitate, la propria imagine cum a spus domnul avocat.
Nu are nimeni dreptul sa intervina in viata dvs privata si sa va prejudicieze, sunt exceptate inregistrarile folosite in dosarele penale. Puteti sa va adresati instantei civile pt recuperarea prejudiciului
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie filmari Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu Buna seara, ma intereseaza si pe mine, daca cunoaste careva, sub reglementarea carei legi cade urmatoarea situatie: O persoana, la o petrecere privata, a ... (vezi toată discuția)
Interzicerea fotografierii in scoli in baza carei reglementari se face? C-Danuta C-Danuta Exista vreo prevedere legala care sa interzica elevilor sa foloseasca telefonul mobil pentru a isi fotografia colegii sau profesorii in incinta scolii -in ... (vezi toată discuția)
Daune morale in procesul civil diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum as putea cere daune morale unei persoane care m-a calomniat si insultat public in toata mass-media tinand ... (vezi toată discuția)