avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces civil

cumnatul meu a introdus o actiune impotriva unei persoane pt. ca i-a facut plangere la comandantul unitatii ca ar fi amenintat-o, cu toate ca nu s-au intalnit, ca a profitat de uniforma militara pt. a influenta organele de ordine, etc. parata a cerut declinarea procesului la craiova( noi locuim in tg-jiu) pe motiv ca are domiciliul acolo, dar ea locuieste de 6 ani in spania. intrebarea mea este ce trebuie sa facem ca sa nu trebuiasca sa ne judecam la craiova
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:13, 8 Noiembrie 2011
Nu conteaza unde locuieste ci unde are domiciliul in buletin.

Codul de Procedura spune:

Art. 5
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare doxa doxa buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)
Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa catacata2011 catacata2011 Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)