Buna ziua. In ian 2007, am incheiat cu socrii mei un contract de vanzare cumparare in care ei ne vand mie si sotiti mele o proprietate:
in contract scrie asa: subsemnatii Ax si Bx vindem fiicei si ginerelui nostru, sotii, Ay si By, dreptul de proprietate asupra imobilului situat in ... compus din teren in suprafata totala de ... si constructia edificata pe acesta reprezentand locuinta avand o suprafata construita ...
Noi, vanzatorii am dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului astfel: prin cumparare in timpul casatoriei noastre, cu contributia comuna si egala a ambilor soti, conform cvc ...
Constructia a fost dobandita de vanzatori, prin efificarea acesteia, in timpul casatoriei, in regie proprie, conforem aut de constr ....
........
Noi vanzatorii declaram ca ne rezervam dreptul de abitatie viagera asupra imobilului ce formeaza obiectul prezentului contract.
Intrarea in stapanireas de drept asupra imobilului are loc astazi, data autentificarii prezentului inscris, urmand ca intraraea in stapanirea de fapt asupra imobilului sa aiba loc la data decesului ultimului dintre beneficiarii dreptului de abitatie viagera.
Pretul vanzarii este in cuantum de ... pret pe care noi vanzatorii l-am primit integral de la cumparatori, in numerar, astazi, data autentificarii prezentului contract.
Subsemnatii, Ay si By in calitate de cumoparatori declaram ca am cumparat de la parintii respectiv socrii nostri Ax si Bx dreptul de proprietate asupra imobilului descris mai sus, cu pretul si in conditiile prezentului contract si suntem de acord cu rezervarea dreptului de abitatie viagera in favoasrea parintilor si respectiv asocrilor nostri.
......
urmeaza in contract partile comune citate din lege pentru fiecare contract
S-a facut si intabularea pe numele lui Ay. (al cumparatorului)
Intrebarea mea este: Socrii mei intra/ies locuiesc nestingheriti in locatia de mai sus, nu le-am interzis vreodata ceva, am incercat mereu discutii si purtari ok cu acestia. Inevitabil exista si discutii intre familia mea si a lor. Pot ataca in vreun fel acest contract? Subliniez faptul ca nu exista in discutie ca eu sa le ingradesc in vreun fel acceul pe proprietate sau in imobil, chiar nu am avut si nici nu voi avea acest gand vreodata. Ei cu ale lor, noi cu ale noastra.
socrii dumneavoastra folosesc aceasta locuinta in virtutea dreptului de abitatie cu, care ati fost de acord la incheierea contractului. daca vreti sa reziliati acest contract inseamna ca vreti sa renuntati si la calitatea de cumparatori deoarece e putin probabil ca ei v-ar mai fi vandut fara sa le recunoasteti acest drept de abitatie pana la deces
nu pot rezilia ei acest contract sunteti propritetari, platiti impozit asupra imobilului, deci ei sunt doar locatari, dv nu puteti sa i dati afara, iar ei nici atat, ei au dreptul sa locuiasca pana la moarte. ATAT. =D>
Trebuie să le respectaţi dreptul de abitaţie.Socrii dvs. ar putea, ca urmare a nerespectării clauzei, să solicite instanţei să vă pună în vedere fie respectarea clauzei, fie desfiinţarea contractului.