avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imposibilitate de convietuire cu un bolnav psihic in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imposibilitate de convietuire cu un bolnav psihic in familie.

Buna seara ! Am o problema delicata de familie : sora mea este casatorita de 17 ani si din casatorie a rezultat un copil care acum are 14 ani. Pana acum este in regula...dar sotul are o boala psihica cu care sa nascut, adica este schizofrenic,acum in faza avansata , adica in linii mari,neglijeaza interesele familiei, se manifesta violent cand este beat,nu-l intereseaza absolut nimic,creierul lui nu realizeaza simtul responsabilitatii ( comportamentul lui pe baza simptomelor constatate,denota aceasta maladie psihica, schizofrenie...), cand i-i se rupe filmul el traieste in lumea lui,terorizeaza familiacu acele tare din caracterul lui.Este izolat de societate,nimeni nu are dreptate ,se inchide in sine in momentele de acalmie dar , se manifesta violent si cu ochii rosii si iesiti din orbite in momentele de criza. Sora mea doreste sa intenteze proces de divort ,datorita imposibilitatii convietuirii in comun datorita acestui comportament maladiv...Care este calea legala ,juridica pt.solutionarea acestui caz deosebit de dificil ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 23:40, 9 Noiembrie 2011
sa promoveze divort invocand acest motiv.sa solicite expertiza psihiatrica
Cine face trimiterea la expertiza psihiatrica ? Tribunalul , dupa ce sa depus cererea de divort in care se invoca motivul ? Promovare divort ce inseamna ? depunere cerere ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
victor1906, utilizator
la un moment dat se foloseste o expertiza care ii este necesara judecatorului ca sa poate judeca pe baza ei, (probabil si judecatorul o poate cere singur, se pune problema cine o plateste....), poate sunteti scutit..datorita veniturilor mici
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internarea medicala a inculpatului pentru efectuarea unei expertize psihiatrice Florin Valentin S Florin Valentin S Sunt PARTE VATAMATA intr-un dosar penal de \"violenta in familie\" iar INCULPAT este unchiul meu, recent dosarul a fost trimis in judecata si doream sa stiu ... (vezi toată discuția)
Calitate de martor in instanta buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii ... intrebare18 intrebare18 Buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire a exercitarii autoritatii parintesti, instanta poate admite ca martora pe sora concubinei parate....care s=a ... (vezi toată discuția)
Am fost dat afara din casa 0737187571 0737187571 buna ziua sotia mea are deviere de comportament nu prea vrea sa ia medicamentatia prescrisa de medicul psihiatric..avem un copil de 3 ani si il ... (vezi toată discuția)