Buna seara ! Am o problema delicata de familie : sora mea este casatorita de 17 ani si din casatorie a rezultat un copil care acum are 14 ani. Pana acum este in regula...dar sotul are o boala psihica cu care sa nascut, adica este schizofrenic,acum in faza avansata , adica in linii mari,neglijeaza interesele familiei, se manifesta violent cand este beat,nu-l intereseaza absolut nimic,creierul lui nu realizeaza simtul responsabilitatii ( comportamentul lui pe baza simptomelor constatate,denota aceasta maladie psihica, schizofrenie...), cand i-i se rupe filmul el traieste in lumea lui,terorizeaza familiacu acele tare din caracterul lui.Este izolat de societate,nimeni nu are dreptate ,se inchide in sine in momentele de acalmie dar , se manifesta violent si cu ochii rosii si iesiti din orbite in momentele de criza. Sora mea doreste sa intenteze proces de divort ,datorita imposibilitatii convietuirii in comun datorita acestui comportament maladiv...Care este calea legala ,juridica pt.solutionarea acestui caz deosebit de dificil ! Va multumesc !
Cine face trimiterea la expertiza psihiatrica ? Tribunalul , dupa ce sa depus cererea de divort in care se invoca motivul ? Promovare divort ce inseamna ? depunere cerere ?
la un moment dat se foloseste o expertiza care ii este necesara judecatorului ca sa poate judeca pe baza ei, (probabil si judecatorul o poate cere singur, se pune problema cine o plateste....), poate sunteti scutit..datorita veniturilor mici